Spara pengar genom att investera i solceller

Intresserad av att investera i solceller? Då finns det några enkla knep att tjäna pengar på din solel. Lösningen: Greenely – ett klimatsmart elbolag som ger dig överblick över din producerade el samt köper ditt producerade överskott till ett förmånligt pris.

Genom att ha egna solceller installerade hemma producerar du din egna el vilket är en smart långsiktig investering för många. De flesta hushåll producerar dock mer solel än vad de förbrukar. Genom att sälja den el du själv inte använder får du möjlighet att tjäna pengar på din egenproducerade el. Med hjälp av elbolaget Greenely kan du enkelt sälja ditt överskott och spara både tid, pengar och resurser.

Med hjälp av Greenely kan du räkna ut din ungefärliga investeringskostnad, uppskattad återbetalningstid och potentiell besparing utifrån ditt hushålls förutsättningar, berättar Joakim Grönvall, produktchef på elbolaget Greenely.

Vill du se hur mycket pengar du kan spara med solceller? Testa här.

– Du kan sedan helt kostnadsfritt begära in offerter från våra solcellspartners som ger dig personlig rådgivning och ett pris utifrån dina förutsättningar, säger han. 

Så säljer du din överskottsel 

För att du som mikroproducent ska kunna ansluta din elproduktion till elnätet behöver du kontakta ditt elnätsbolag och anmäla att du producerar förnybar el. Mer information för att ansluta din produktionsanläggning till elnätet hittar du hos ditt nätbolag.

För att sälja ditt överskott till Greenely behöver du också vara elhandelskund hos dem. För att få hjälp med ditt el- och produktionsavtal kan du läsa mer här eller kontakta Greenely direkt så hjälper dem dig att komma igång. 

Processen är smidig och går till genom att Greenely köper din överskottsproduktion för Nord Pools aktuella spotpris plus fem öre per kWh. Du kan även följa din producerade el via ditt Greenely-konto i appen.

– Nu är försäljningen av överskottselen igång. Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt för våra kunder, säger Joakim Grönvall. 

För dig som redan har solceller

Som ett led i att vara ett grönt elbolag vill Greenely belöna de kunder som investerar i solceller. Därför ersätter de sina kunder med Nord Pools spotpris plus fem öre för den solel som inte används. Med hjälp av deras app får du snabbt och enkelt koll på hur mycket av din egenproducerade el förbrukas, respektive säljs tillbaka till nätet.

Läs mer om Greenely och solceller här.