Här är tipsen för en lyckad bostadsvisning

Det finns många teorier om hur man bäst förbereder sin bostad för en visning. Här kommer tipsen som är baserad på en hel del fakta och erfarenhet. Fastighetsbyrån är mäklarkedjan som säljer flest bostäder i Sverige och deras mäklare sitter på en enorm praktisk erfarenhet om vad som funkar. Detta tillsammans med forskning och undersökningar om hur olika miljöer påverkar människor och hur spekulanter tänker ligger till grund för följande tips.

Har du funderingar om din bostadssituation – hör av dig till Fastighetsbyrån i SkövdeTidaholmTibroHjo eller Karlsborg. 

Lita inte på spekulanternas fantasi

Använder du ett rum på ett lite udda sätt eller har väldigt speciella möbler? Räkna inte med att spekulanterna själva ska föreställa sig hur rummet kan se ut och användas. Du behöver hjälpa dem.

Huvudingången är första intrycket

Du har gått in igenom den där dörren en miljon gånger och tänker knappt på den. Men för alla andra är ingången mer speciell. Det är starten på visningen och bör sätta tonen.

Ta in en städfirma om du har möjlighet

Det behöver vara städat bortom en vanlig städning. Vi snackar kliniskt rent. Många av oss har svårt att få till den nivån själva och då kan det vara klokt att anlita ett proffs.

Berätta lite om dig själv – med betoningen på lite

Spekulanterna vill se ett personligt hem som de kan relatera till. Men inte så personligt att de inte kan se sig själv leva i bostaden. En svår balansgång. Plocka bort de mest personliga sakerna.

Visa inte om du har husdjur

Även den som älskar djur tycker ofta det är negativt på en visning.

Bestäm dig för vem du säljer till

Är det en barnfamilj som kommer köpa din bostad? Ett ungt par eller en singel? Prata med mäklaren och anpassa sedan inredningen efter vad ni kommer fram till.

Separera rummen

Håll alla rummens funktioner separerade. Inga leksaker utanför barnrummet till exempel.

Sikta på lugn

Ha inte för mycket färger och mönster. Helst inte mer än två mönster i samma rum på stora ytor, som tapet eller överkast. Ha den mörkaste färgen på golvet. Om golvet är ljust kan en mörk matta vara en god idé. Ta gärna bort lite möbler också. Även det lugnar ner intrycket.

Gult är tydligen fult

Generellt är det inte många som gillar gult. Blått och grönt är mest populära. Vi skandinaver är ju tyvärr lite svältfödda på ljus, så det brukar vara extra viktigt för oss. Använd gärna ljusa färger och försök få till ett så bra ljusinsläpp som möjligt.

Ställ sängen långt från dörren

Helst med uppsikt över dörren. De flesta av oss gillar att ha det så när vi ska sova.

Rensa kylen och städa i badrumsskåp

Konstigt nog är det många som öppnar och tittar här.

Töm källaren

Förmodligen har du en del här som ändå ska slängas när du flyttar. Gör det direkt istället så kan källaren bli en del av visningen.

Har du funderingar om din bostadssituation – hör av dig till Fastighetsbyrån i SkövdeTidaholmTibroHjo eller Karlsborg.