Så kan du förhindra lukt och skadliga ämnen

Med Ardex System Dens 3 kan du stoppa skadliga ämnen som riskerar att spridas i din inomhusluft. Fukt och lukt, gaser och alkoholer stoppas effektivt och håller inomhusluften ren och fri från skadliga partiklar. Partiklar som du oftast inte kan uppfatta med det mänskliga ögat.

Skadliga ämnen i luften kan orsaka allt från huvudvärk till allvarliga allergiska reaktioner. Orsaker kan var radon, emissioner eller fuktskador. Ardex System Dens 3 består av en spärrskiktsfolie som stoppar radon, emissioner samt fukt och lukt på molekylnivå. Folien monteras i Ardex produkter.

Funderar du på att lägga nytt golv hemma? Kontakta BBM i Dalarna – klicka här.

– Många gånger känner man inte till byggnadens historia och eventuella fuktskador. Här kan vi erbjuda ett system som löser problemet utan att behöva göra kostsamma utredningar. Spärra direkt och man är på den säkra sidan säger Anders Brandell, tekniker på Ardex.

Radon kan få vilken husägare som helst att känna oro. I många hus runt om i landet finns radon som antingen kommer från mark eller byggnadsmaterial typ blåbetong. Skillnaden från ett mögelproblem är att radon varken luktar eller syns utan är en gas som över tiden kan förorsaka lungcancer.

För att veta om man har för höga radonvärden måste man mäta. Samtidigt kan skadliga ämnen från exempelvis byggmaterial där en fuktskada uppstått långt tidigare frigöra emissioner, alltså ämnen som kan orsaka trötthet, eksem och håravfall. Radon och emissioner har en sak gemensamt, de går att hantera och stoppa med hjälp av Ardex System Dens 3.

Spärrskiktet stoppar effektivt ämnen som kan skapa problem med inomhusluften hemma hos dig, på en skola eller ett sjukhus.

Så fungerar det

Dens 3 är en porfri folie med aluminiumkärna som går att använda på exempelvis golv och väggar samt med ett stort antal olika material, som betong, spackel, puts, lättbetong och många fler.

Spärrskiktet stoppar effektivt ämnen som kan skapa problem med inomhusluften hemma hos dig, på en skola eller ett sjukhus. Spärrskiktet är molekylärt tätt ner på atomnivå och förhindrar gaser eller alkoholer att passera genom golv eller väggar.

Dens 3 är en flexibel produkt som fungerar lika säkert oavsett vilken miljö den används i, men glöm inte att anlita en behörig hantverkare för att installera Ardex System Dens 3.

– Ardex lämnar en systemgaranti som innebär en trygghet för beställaren, påpekar Anders Brandell tekniker på Ardex.

Funderar du på att lägga nytt golv hemma? Kontakta BBM i Dalarna – klicka här.