Slipp ”brf-nytt” på hallgolvet

Stör du dig på lapparna i brevlådan, den stökiga social media-gruppen och brf-hemsidan som ser ut att komma från 90-talet? Du är inte ensam. Därför har nära 4 000 brf:er och samfälligheter nu brutit sig loss från spretiga och gammalmodiga kommunikationskanaler och istället övergått till boendeappen Boappa.

Hemmasnickrade hemsidor och fysiska anslagstavlor i all ära, men ofta leder dem till administrativ huvudvärk för såväl styrelsen som för dig som vill boka föreningslokal, göra en felanmälan eller komma i kontakt med en granne. Med appen Boappa, som vänder sig till bostadsrättsföreningar, samfälligheter och nyproduktionsprojekt, blir det betydligt enklare. Där finns all information och kommunikation samlad på ett ställe så att du enkelt och tryggt kan hålla koll på vad som händer i föreningen och samtidigt komma i kontakt med både styrelse och grannar.

Vill du veta mer om Boappa – läs mer här.

 Utöver att du kan chatta med medlemmarna, boka tvättstugan digitalt och få information från styrelsen gör Boappa det möjligt att engagera sig utan att behöva ta en styrelsepost. Sofie von Krusenstierna, kommunikationsansvarig på Boappa berättar mer. 

– Boappa öppnar upp för flervägskommunikation genom att styrelsen kan skapa omröstningar, grannar kan chatta med varandra, och alla boende kan komma med tips och idéer för en ökad trivsel i föreningen. Detta stärker gemenskapen och skapar en känsla av trygghet, förklarar hon. 

Skapar attraktiva boenden 

Utöver alla smidiga funktioner så bidrar Boappa till att föreningens bostäder blir attraktiva vid en försäljning. Att föreningen är digitaliserad och att informationen är lättillgänglig bidrar till en positiv helhetskänsla som lockar många köpare. Dessutom får föreningen en extern hemsida vilken blir ett fint “ansikte utåt” mot mäklare och spekulanter. 

Klicka här om du vill testa Boappa gratis.

Sofie von Krusenstierna, kommunikationsansvarig på Boappa.

– Många är måna om att öka värderingen på sin bostad, men få känner att de kan påverka föreningens välmående om de inte sitter i styrelsen. Där tror jag att Boappa har haft en stor inverkan. Vi märker nämligen hur det allt oftare är medlemmarna själva som tipsar styrelsen om appen och att de på så sätt känner sig mer delaktiga i föreningens beslut. Att Boappa nästan alltid blir ett billigare alternativ än föreningens befintilga kommuniktonsverktyg gör dessutom att beslutet ofta går väldigt fort, avslutar Sofie.

Vill du börja Boappa? Klicka här.

Detta är Boappa:

Boappa startades 2015 och är idag en del av SBAB. Boappa är Sveriges största app för kommunikation i bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar och används runt om i hela Sverige. I Boappa samlas all viktig information på ett ställe samtidigt som appen digitaliserar bokningssystem och skapar en flervägskommunikation mellan grannar och styrelsen