Så ska du tänka när du köper luftvärmepump

Går du i tankarna på att investera i en luftvärmepump? Då är den här artikeln något för dig. Det finns nämligen en del saker att tänka på när du ska välja luftvärmepump – och nedan går vi igenom några av dem.

När du väljer en luftvärmepump från Innova kan du vara säker på att du investerat i ett tryggt, hållbart och prisvärt värmesystem.

En luftvärmepump, eller luft/luftvärmepump för att vara korrekt, kan spara både på pengarna och miljön. Dessutom blir luften i hemmet bättre tack vare luftfilter och avfuktningsfunktioner. Under sommarens varmaste perioder är även kylfunktionen viktig – en luftvärmepump låter dig sova i ett perfekt tempererat rum året om.

Oavsett vilket värmesystem du har i övrigt så är en luftvärmepump ett bra komplement. Men ett av de främsta skälen för att investera i en värmepump är att du kan sänka dina uppvärmningskostnader, menar Magnus Lindqvist på Innova. 

Ska du köpa ny luftvärmepump? Se Innovas sortiment här.

– Även om det inte går att lova en viss besparing så är det inte ovanligt att man sänker energiåtgången för uppvärmning av ett hus någonstans i spannet 25-50 procent jämfört med direktverkande el som el-radiatorer, säger han. 

Planlösning spelar roll

När du ska köpa en värmepump är första steget att köpa en som är anpassad efter ditt hus. En luft/luftvärmepump består av en utedel och en eller flera innedelar. Pumparna har olika kapacitet och vilken du ska välja beror på övrig uppvärmning och bostadsyta. Men även planlösningen är en viktig aspekt, menar Magnus. 

Klicka här om du vill hitta återförsäljare av Innova.

– Ju öppnare yta desto enklare är det för luftvärmepumpen att sprida värme eller kyla. Har du däremot en mer komplex planlösning kan du behöva fördela den effekt du vill ha på flera innedelar, säger han. 

Rekordhöga energipriser 

Just nu är efterfrågan på värmepumpar rekordhög på grund av de höga energipriserna. Därför kan det vara en god idé att installera en värmepump redan nu. Dessutom kan en luft/luftvärmepump vända på värmecykeln och producera svalkande luftkonditionering, en lyx som kan vara skönt under sommarens heta dagar. 

Vill du veta mer om Innovas luftvärmepumpar? Klicka här.

– När du väljer en luftvärmepump från Innova kan du vara säker på att du investerat i ett tryggt, hållbart och prisvärt värmesystem. Du gör med andra ord inte bara din plånbok en tjänst utan bidrar även till att minska miljöpåverkan, säger Magnus avslutningsvis.

Detta är Innova: Innova är ett svenskt varumärke med produkter för trivsamt inomhusklimat med energibesparing i fokus. Förutom värmepumpar har de även ett stort utbud av luftkonditionering, luftavfuktare och fläktkonvektorer.