Därför ska du investera i luftvärmepump till sommaren

Har du funderat på att investera i en luftvärmepump till vintern? Genom att köpa en luftvärmepump redan nu kan du njuta av ett svalt hem till sommaren – och ett uppvärmt hem till vintern.

– En luftvärmepump fungerar som en effektiv luftkonditionering och är väldigt skönt att ha under varma sommarnätter, säger Magnus Lindqvist på Innova. 

När du köper en luftvärmepump från Innova kan du vara säker på att du får en kvalitetsprodukt från en svensk leverantör till ett bra pris.

Som husägare finns det många fördelar med att investera i en bra luftvärmepump, eller luft/luftvärmepump för att vara exakt. En luftvärmepump är bland annat ett jättebra komplement till din uppvärmning som kan minska dina uppvärmningskostnader med 25-50 procent, jämfört med direktverkande el. Mindre energi används, vilket inte bara är bra för din plånbok, utan även ur miljösynpunkt.

Många som köper en luftvärmepump glömmer dock bort vilka fördelar som finns att hämta under vår och sommarmånaderna, menar Magnus

Ska du köpa ny luftvärmepump? Se Innovas sortiment här.

– Genom att köpa en luftvärmepump inför sommaren så kan du njuta av alla fördelar som kommer med det. En luftvärmepump fungerar även som AC och är ett jättebra sätt att skapa svalka inomhus när det är varmt, säger han. 

Varför en luftvärmepump? 

En stor fördel med Innovas luft/luftvärmepumpar är att de är anpassade efter ett kallt nordiskt klimat, samtidigt som de fungerar för kyla vid värmeböljor. När sommaren kommer och utomhustemperaturen börjar stiga är det enkelt att byta läge på värmepumpen så att den istället kyler ner luften. 

Klicka här om du vill hitta återförsäljare av Innova.

Trots att en luftvärmepump ofta kostar en slant så kan du tjäna in investeringen snabbt. Med dagens höga energipriser kan det till och med vara möjligt att sänka din månadskostnad från dag ett genom en avbetalningslösning, förklarar Magnus.

Fungerar som en luftrenare 

Ytterligare en smart funktion med luft/luftvärmepumpar är att de filtrerar inomhusluften, vilket är en väldigt uppskattad funktion för allergiker och astmatiker – speciellt under pollensäsongen. Innovas luftvärmepumpar har ett inbyggt filter som fångar upp damm, pollen och bidrar till att ta bort eventuell dålig lukt i hemmet. 

När du köper en luftvärmepump från Innova kan du vara säker på att du får en kvalitetsprodukt från en svensk leverantör till ett bra pris. Luftvärmepumparna är effektiva året runt och har flera smarta funktioner som går att styra via Wi-Fi. 

Vill du veta mer om Innovas luftvärmepumpar? Klicka här.

– Vår filosofi är att det inte ska kosta skjortan att se över sin elräkning eller inomhusklimat. Vår ambition är att våra kunder ska känna trygghet genom hela processen. Innova är likställt med prisvärt, det är inget vi tummar på, säger Magnus avslutningsvis. 

Detta är Innova: Innova är ett svenskt varumärke med produkter för trivsamt inomhusklimat med energibesparing i fokus. Förutom värmepumpar har de även ett stort utbud av luftkonditionering, luftavfuktare och fläktkonvektorer.