Så ser du till att ha wifi direkt när du flyttat in

Elavtal, adressändring och renovering. Det finns mycket att komma ihåg vid en flytt, men en sak du inte får glömma är bredbandet till din nya bostad. Här guidar Telia dig till en enkel och smidig flytt.

Från försäkringar och elavtal till möbler och inredningsdetaljer som ska packas. Vid en flytt är det mycket att tänka på – men glöm inte att flytta med bredbandet. Långt innan flyttlasset går kan det vara klokt att se över vilka förutsättningar som finns i det nya boendet – och om din nuvarande leverantör kan leverera bredband till adressen. 

Vill du veta mer om Telias bredband? Klicka här.

För Telia-kunden är en bredbandsflytt smidig och flyttanmälan görs enkelt på hemsidan. Du fyller bara i din nya adress och anger när du önskar bli kontaktad av en handläggare. 

– Du blir då uppringd vid tidpunkten du önskat och så hjälper vi dig med själva flytten. Det enda du behöver tänka på är att ha adress och eventuellt lägenhetsnummer till hands när vi ringer upp, berättar Stefan Nyberg, Affärsområdeschef fasta tjänster på Telia.

Så långt tid tar det 

Hos Telia tar det omkring tio arbetsdagar att flytta bredbandet, förutsatt att det går att leverera på den nya adressen. Skulle det mot förmodan inte gå att flytta tjänsten vill du ha god tid på dig att säga upp abonnemanget, för att undvika dubbla kostnader. 

Klicka här om du vill läsa om Telias bredband.

– Flyttar du till en adress där Telia inte kan leverera bredband och du har bindningstid kvar faktureras vanligtvis den sammanlagda summan för återstående bindningstid i en slutfaktura. Men det går även att överlåta tjänster till den nya hyresgästen eller ägaren, som då övertar ditt avtal inklusive bindningstid, säger Stefan Nyberg. 

Få hjälp av ett proffs 

Oavsett vilken anslutning du har idag och vilken anslutning som finns på den nya adressen kan Telia hjälpa dig att se över och flytta dina abonnemang vid en flytt. Kontakta kundtjänst eller gå in på telia.se för att se vilka tjänster du kan få på din nya adress. 

Telia tar inte ut någon avgift för flytt av bredband. Och om du behöver hjälp med att komma igång eller installera och placera ut wifi-routern finns tjänsten ”Personlig Tekniker Hemma”, som är ett samarbete med TechBuddy. 

– De hjälper dig med tekniken i ditt hem så att du får tid över till annat, avslutar Stefan Nyberg.

Intresserad av Telias bredband? Klicka här.