Håll rent hemma – med Roborock S7

Det är härligt med ett rent hem, men med en stressig vardag kan det vara svårt att hitta tid. I den här artikeln delar vi några tidseffektiva tips för ett rent hem. Som bland annat städroboten S7 som rengör ditt golv – medan du hittar på något annat.

Låter du Roborock S7 städa varje dag så hinner inga dammråttor dyka upp. Du styr själv var S7 ska städa – och inte städa. Foto: Roborock.

Det är många som uppskattar ett städat hem, även om just städning är något som de flesta inte vill lägga tid på. Nyckeln till att inte behöva städa så mycket är faktiskt att städa ofta, men lite i taget. Att exempelvis sätta på diskmaskinen på kvällen och sedan tömma den när du brygger morgonkaffet kommer du uppskatta när du kommer hem från jobbet.

Kom hem till rena golv varje dag

Något annat som kan vara skönt är att komma hem till ett nystädat hem och med robot-dammsugaren S7 från Roborock är det möjligt. En ultrasonisk mopp skrubbar noga golven, medan ett avancerat navigationssystem direkt känner av när en mattkant närmar sig och lyfter automatiskt moppen för att dammsuga. 

Intresserad av en robot-dammsugare? Läs mer om S7 här.

– I Roborock-appen kan enkelt välja vilka rum som ska städas och vid vilken tidpunkt. Du kan även ställa in både dammsugarens sugeffekt och moppens vattenflöde för varje rum vilket är användbart i rum som hall och kök som ofta kräver en mer grundlig städning, säger Nicole Han, Product Marketing lead för Roborock.

Roborock S7 fångar upp alltifrån hundhår till finsmuts. Foto: Roborock.

Dammsugaren med den senaste teknologin fångar upp alltifrån skräp till finsmuts. Samtidigt som moppen använder sig av ultraljud för att skrubba golven med dubbelt så kraftfullt tryck som hos de föregående modellerna. 

Städtips som sparar tid

Utöver att skaffa en städrobot finns det fler saker du kan göra. Bra förvaring och att få in vanan att göra saker direkt kommer du långt med. Att exempelvis göra rent under eller direkt efter matlagningen blir enklare om du tar fram en tom soppåse eller kompostpåse precis bredvid skärbrädan.

Ett annat knep för att städa tidseffektivt i köket är att lägga tidningar, plastfolie eller bakplåtspapper ovanpå skåpen för att slippa torka bort damm och fett, byt sedan vid behov. Detta funkar även bra ovanpå garderober eller hyllor i resten av hemmet. 

Klicka här om du vill veta mer om Roborock S7.

För att undvika tidskrävande kalkfläckar i duschen kan du använda en gummiskrapa varje gång efter du duschat. Du kan även använda en leave on-duschspray som du sköljer av direkt efter duschen, så blir den stora duschrengöringen enkel. 

Du kan stoppa mycket smuts redan i hallen. Genom att placera en dörrmatta utanför dörren och en gångmatta i hallen så samlas smuts effektivt upp.

Låt Roborock S7 rengöra ditt golv, medan du hittar på annat. Foto: Roborock.

Men hur bra dörrmatta du än har så måste golvet dammsugas och tvättas med jämna mellanrum ändå. Låter du robot-dammsugaren S7 städa varje dag så hinner inga dammråttor dyka upp. Du styr själv var S7 ska städa – och inte städa.

– S7 har ett navigationssystem baserat på avancerad laserteknologi som kan memorera rummen i ditt hem. Du kan bestämma i förväg var den ska städa och om vissa rum eller mattor ska undvikas eller dammsugas med en viss sugkraft. Så fort robotdammsugaren når ett nytt rum aktiveras de specifika inställningarna, säger Nicole Han.

S7 sveper över golvet med minsta möjliga mellanrum, även där ytan är ojämn – och borsten är gjord av slitstarkt gummi för att bättre fånga upp skräp och hår utan trassel.

– S7 tar över städning av både golv och mattor helt och hållet och ger alla i hushållet mer tid för det roliga i livet, säger Nicole Han avslutningsvis.

Vill du läsa mer om S7? Klicka här.