Hitta rätt mäklare för din bostadsförsäljning

Planerar du att sälja din bostad? Det är mycket att tänka på inför en bostadsförsäljning – inte minst att hitta rätt mäklare. Här har vi samlat tips hur du kan använda Hemnets tjänst Sök mäklare för att hitta rätt.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Att sälja en bostad är ett stort beslut och för många den största affären i livet. För att hjälpa dig har Hemnet skapat en sökfunktion om underlättar i ditt letande efter rätt fastighetsmäklare. Tjänsten Sök mäklare samlar alla aktiva fastighetsmäklare i Sverige som sålt bostäder i ditt område. På så sätt kan du smidigare hitta rätta mäklare för din bostadsförsäljning.

Hur hittar jag mäklare på Hemnet?

Du hittar tjänsten via fliken ”Sök Mäklare” på Hemnet.se och i apparna. Genom tjänsten kan du söka på lokala mäklare, jämföra och få insikter om antal försäljningar och se tidigare slutpriser för respektive mäklare.

Tjänsten listar alla mäklare och tillhörande mäklarfirmor som sålt bostäder i valt sökområde under de senaste sex månaderna. För att hålla listan relevant sorteras den i kronologisk ordning, baserat på mäklarnas senaste inrapporterade publika slutpriser i området.

Genom att klicka på den mäklare du tycker verkar intressant kommer du in på mäklarens profilsida på Hemnet. Där ser du alla bostäder mäklaren har till salu, kommande försäljningar, samt tidigare försäljningar i alla områden. På sidan hittar du även kontaktuppgifter till mäklaren och mäklarkontoret.

Tre tips för att hitta rätt mäklare

Fastighetsmäklaren guidar dig genom hela bostadsförsäljningen och hjälper dig med viktiga saker längs vägen. Här är några tips på hur du väljer rätt mäklare till din bostadsförsäljning.

1. Sök bland fastighetsmäklare i ditt område

Välj en mäklare som har koll på slutpriser, tidigare försäljningar och med kunskap om ditt område. Genom att anlita en mäklare med bra koll kommer dina chanser till en lyckad försäljning att öka.

2. Jämför flera olika mäklare och firmor

Oavsett hur du landar i ditt beslut är det alltid bra att jämföra flera olika mäklare och firmor. Från personlighet och lokalkännedom, till kundbetyg och kontaktnät. Detta för att du helt enkelt ska kunna känna dig trygg med ditt beslut och val av mäklare.

3. Ta del av data och insikter

Hemnet har mycket statistik, både gällande bostadsmarknaden och om mäklares tidigare försäljningar. Baserat på den informationen kan du ta bättre beslut för att välja rätt mäklare.

Hitta din lokala fastighetsmäklare i ditt område för att maximera chanserna till en lyckad bostadsaffär. Lycka till!