7 fördelar med att bo i Eskilstuna

Är du nyfiken på hur livet skulle se ut om du lämnade Stockholm? Eller har du redan sneglat mot att flytta till Eskilstuna? I den här artikeln har vi samlat 7 fördelar med att bo, leva och utvecklas i Eskilstuna.

Det ekonomiska

Den som bor i Stockholm är ofta smärtsamt medveten om att höga bostadspriser sätter stopp för möjligheter och drömmar kring boende. Att då bosätta sig i en stad som Eskilstuna, med pendlingsavstånd till Stockholm, öppnar upp för helt nya möjligheter. Helt plötsligt kan du ha råd med en stor lägenhet, en villa med en stor tomt, ett hemmakontor eller en walk-in-closet du alltid drömt om. Och med lite tur en vacker utsikt över Mälaren. Historiskt sett har en investering i en bostad i Eskilstuna betalat sig bra över tid, enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik.

Vill du veta mer om Eskilstuna? Klicka här.

Naturen utanför dörren

Eskilstunas läge, omringat av skog, vackra slätter och många sjöar gör att naturens element alltid är nära. Här är naturen aldrig längre bort än en rask promenad, utan att tumma på närheten till staden. Perfekt för den som jobbar hemifrån och behöver tänka på annat över lunchen.

Flexibelt och friare

Efter att coronapandemin slog ner och förändrade samhället har allt fler identifierat de möjligheter som kommer med ett mer flexibelt arbetssätt, ofta på distans. För den som arbetar i Stockholm men har möjligheten att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan är det möjligt att frigöra mera tid genom att bo i Eskilstuna. Istället för att pendla alla dagar kan du arbeta hemifrån och effektivt spara tid som istället kan läggas på dotterns fotbollsträning eller sonens gitarrlektion. Eller något helt annat.

Effektiv pendling

Det är smidigt att bo i Eskilstuna och pendla till Stockholm för arbete. En resa från Eskilstuna till Stockholm Central med direkttåg tar 45 minuter. Många väljer att arbeta på vägen och kan då effektivisera vardagen ytterligare. Eskilstuna ligger strategiskt i hjärtat av regionen Stockholm-Mälardalen. Förutom allt Eskilstuna har att erbjuda, så innebär det även närhet till ett stort antal städer med mängder av karriär- och arbetsmöjligheter. Du kanske behåller jobbet i Stockholm ett tag innan du upptäcker möjligheterna med Eskilstuna. Det är ingen tillfällighet att Sveriges första lokomotiv togs fram i Eskilstuna. Det är en stad som alltid vill framåt.

Är du nyfiken på att flytta till Eskilstuna? Läs mer här.

Ett lugnt men aktivt liv

Eskilstuna må vara mindre än Stockholm, men det är en stad som bubblar av förenings- och kulturliv. Eskilstuna har en väldigt stolt idrottstradition där man är mest kända inom handboll, speedway, och fotboll. I det anrika Munktellområdet växer en helt ny stadsdel fram som förkroppsligar det nya Eskilstuna med bostäder, näringsliv, kultur och idrottsmöjligheter samlat på ett och samma ställe.

Hållbarhet och miljö

Eskilstuna är en av världens mest miljösmarta städer, staden är till och med utpekad som bäst i världen i en artikel i brittiska The Guardian. Hållbarhetsarbetet genomsyrar allt i Eskilstuna och ger boende möjligheten att leva miljösmart. ReTuna – världens första återbruksgalleria – och ett unikt optiskt sopsorteringssystem har placerat Eskilstuna på kartan som en av de mest innovativa städerna i världen.

Livskvalité

Vad som är livskvalité skiljer sig beroende på vem som får frågan. Men de flesta är överens om att det i stor utsträckning handlar om att bo bra, leva ett stressfritt liv och ha möjligheter till utveckling. Oavsett var i Eskilstuna man bor är det troligtvis inte längre än 15 minuter till förskolan, skolan, affären eller idrottsaktiviteten. Staden har många fina parker och grönområden, men även olika frilufts- och naturområden. Och såklart Mälarens vatten.

Läs mer om möjligheterna med att bo i Eskilstuna – läs mer här.