Comfort installerar billigare el i villan

Bor du i hus och har höga elräkningar? Att installera energibesparande lösningar till villan är ett smart sätt att framtidssäkra bostaden och samtidigt öka värdet. Tack vare Comfort får du den hjälp du behöver med installationen – tryggt och enkelt. 

Foto: Comfort.

Det är många som just nu känner av den senaste tidens räntehöjningar och elpriser i sina plånböcker, inte minst villaägare. Som husägare finns det flera sätt att förebygga elräkningar som äter upp lönen. Ett bra och effektivt sätt är att se över sitt hus energilösningar. 

Så väljer du rätt värmekälla – läs mer här.

Förbättra husets energieffektivitet

Det finns flera saker du kan göra, från mindre till större åtgärder beroende på när ditt hus byggdes. Har du exempelvis ett sekelskifteshus kan det vara bra att se över dina fönster. Genom att täta dem, eller byta ut mot mer energieffektiva fönster sänker du inte bara dina elkostnader, utan förbättrar även inomhusklimatet. Har du istället ett hus med direktverkande el kan det vara smart att installera en bergvärmepump eller komplettera med en luftvärmepump. 

Kim Nydén, 33 år, driver företaget Lindesbergs VVS/EL AB och är sedan 2008 medlem i Comfortkedjan. I sitt dagliga arbete träffar han på många villaägare som väljer att uppgradera sina gamla värmesystem mot energieffektivare lösningar. 

Vill du komma i kontakt med Comfort? Läs mer här.

– Något som trendar just nu är att byta ut sina gamla energilösningar mot moderna varianter, trots att deras gamla ännu fungerar. Vi jobbar en hel del med att konvertera bostäder från att ha direktverkande el, till att istället dra in vattenburna värmesystem med radiatorer och golvvärme, säger han. 

Om du vill öka bostadens värde är det bästa du kan göra är att renovera löpande för att på så sätt hålla den i ett gott skick. Något annat som även ökar bostadens värde är att göra förbättringar när det kommer till bostadens energiförsörjning. 

Comfort finns i hela Sverige 

När det kommer till renovering, oavsett om det gäller ett kök eller installation av solceller, kan det vara svårt att veta vilka du ska anlita för jobbet. Genom Comfort få du hjälp med allt du behöver – oavsett var du bor i landet.

Processen är enkel, och inget jobb är för stort eller för litet för Comfort. Allt du behöver göra är att ta kontakt med något av Comforts medlemsbolag eller installatörer. De erbjuder skräddarsydda helhetslösningar och installationer inom allt från VVS, till el och ventilationer. 

– Comfort hjälper dig med allt från rådgivning och smarta produktval, till installation och underhåll av nya lösningar. Du guidas genom hela processen fram till godkänd slutbesiktning, säger Peter Austler, marknadschef på Comfort.

Ta reda på var Comfort finns där du bor här.

Advertisement