Det bör du renovera innan flyttlasset går

När du köpt ny bostad kan du antingen renovera innan inflyttning eller bo in dig först. Åsikterna om vilket alternativ som är bäst är varierande. Men det finns fördelar med att göra vissa renoveringar innan du flyttar in.

Bild: Offerta.

Här är några renoveringsområden som du bör överväga att ta itu med innan du flyttar in i ditt nya boende.

Golvarbeten

Att lägga nytt golv eller slipa befintliga golv kan verkligen förändra känslan i en bostad. Fundera över om du vill göra större golvarbete i kök, sovrum och vardagsrum innan inflyttning. Det är nämligen en typ av renovering som är betydligt enklare att göra när inga möbler (eller människor) är på plats. Tänk också på att vissa golvbehandlingar, exempelvis hårdvaxolja, behöver härda i minst 2 dygn. Det innebär att du inte får gå på golvet under den tiden.

Klicka här för att komma i kontakt med en lokal golvfirma.

Bild: Offerta.

Köksrenovering

Beroende på när du flyttar in kan det vara värt att göra en köksrenovering innan du flyttar in. Under semestertider är det vanligt att göra stora renoveringar, då många ändå är bortresta. Om du flyttar in på hösten kan det också vara skönt att slippa laga mat på en kokplatta i 4-6 veckor, vilket är den tid det tar att renovera ett kök.

Hitta rätt hantverkare för din köksrenovering här.

Bild: Offerta.

Nya ytskikt 

Väggfärg och tapeter blir lätt slitna och behöver förnyas oftare än andra renoveringsområden. Även om det är fullt möjligt att göra jobbet när du har flyttat in, är det smidigt att få det gjort innan möblerna är på plats. Att göra om flera rum samtidigt kan också vara en bra idé, så att du kan synka färg och tapetval för en enhetlig känsla.

Vill du komma i kontakt med en målare eller tapetserare? Klicka här.

Bild: Offerta.

Badrumsrenovering

Alla som har renoverat badrummet vet att det kan vara ganska krångligt att leva med. Byggplast, avstängning av vatten och begränsad tillgång till duschmöjligheter kan göra din vardag besvärlig under renoveringen. Generellt brukar en badrumsrenovering ta cirka 4-6 veckor från start till mål. Därför kan det vara värt att överväga att renovera badrummet innan du flyttar in.

Behöver du hjälp med badrumsrenoveringen? Läs mer här.

Bild: Offerta.

Vad är bästa sättet att hitta hantverkare på? 

På Offerta får du snabbt kontakt med tillgängliga företag och får därmed en uppfattning av vad arbetet kommer kosta och hur långt tid det tar. Genom att jämföra offerter kan du vara säker på att du får rätt pris. Ta del av omdömen och certifieringar innan du bestämmer dig. Det är gratis att få offerter och du förbinder dig inte till något.

– På Offerta har vi samlat tjänsteföretag och kunder så att det är enkelt att hitta och välja företag snabbt och smidigt. Ofta kan det vara bra att anlita ett företag som har flera kompetenser under samma tak. Då kan olika kompetenser arbeta samtidigt, säger Matilda Sandå på Offerta.