Så hittar du drömbostaden på Hemnet

För att göra det enklare att hitta drömbostaden kan du använda dig av sökfilter när du letar en ny bostad på Hemnet. Genom att förfina din sökning kan du få ett mer träffsäkert resultat över bostäder som du kan tänka dig att köpa.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Drömmer du om knarriga trägolv, högt i tak eller stora fönster? Eller kanske lockar en bostad som ingen tidigare bott i? Ett tips när du letar bostad på Hemnet är att filtrera din sökning, mer än bara på område och storlek på bostaden. Det gör att vi enklare kan matcha dina önskemål, med bostäder som just nu är till salu.

Skräddarsy ditt bostadssök

För att hitta en bostad som matchar dig, är det bra att fylla i så mycket du kan om din drömbostad. 

För att filtrera din sökning går du till sökresultatet under ”Till salu” på Hemnet, där kan du fylla i område och bostadstyp och sedan kryssa i olika filter för att ytterligare förfina din sökning. Till exempel ”balkong/ terrass” och ”hiss”, som är våra mest populära och vanligaste sökfilter.

I din sökning kan du se allt från bostadens avgift, kvadratmeterpris eller byggår, till avstånd till vatten, hiss eller balkong eller om bostaden är nyproducerad, samt även söka på nyckelord i bostadsannonsen. 

Se dina sparade sökningar 

Med våra filter kan du snabbt hitta rätt bostad som passar just dig. Men för att inte missa något viktigt om bostadens försäljning, kan du även filtrera i listan på visningstid och budgivning pågår.

Ett tips är även att spara dina sökningar och bostadsannonser som du gillar, det gör du genom att skapa ett konto på Hemnet. Då samlas dina bostäder på ett och samma ställe, som gör att du kan luta dig tillbaka och låt oss göra jobbet med att hitta drömbostaden.

Varje gång en ny bostad publiceras som matchar din sökning eller när en budgivning startar får du ett mejl eller notis. På så sätt blir först med att få reda på när en bostad är till salu eller när en budgivning startar.Upptäck mer med Hemnets sökfilter här.