Upptäck bilder på sålda bostäder – bara på Hemnet!

Nyfiken på hur din första lägenhet såg ut senast den såldes? Eller vill du förstå hur skicket och stylingen på dina grannars sålda hus hänger ihop med deras slutpris? Då är du välkommen in till slutpriser på Hemnet. Redan nu kan du se över 4 miljoner bilder – och fler tillkommer varje vecka! 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Att kunna se bilder på sålda bostäder var länge en av de mest efterfrågade funktionerna bland Hemnets användare. Därför är vi glada över att som enda bostadsplattform i Sverige nu kunna erbjuda bilder på sålda bostäder i stor omfattning.

Bilder stor hjälp vid research inför försäljningen

Möjligheten att se bilder på tidigare sålda bostäder är framförallt viktigt för dig som vill få en så tydlig bild av prisläget som möjligt i ditt eget område.

– Många tittar bland Hemnets slutpriser inför sin egen försäljning. Det är ett bra sätt att skapa sig en bild av den lokala bostadsmarknaden. Men för att verkligen förstå varför en viss bostad fick ett visst slutpris behöver man få en känsla för bostadens skick, säger Henrik Agardh, Product Manager på Hemnet.

Han fortsätter:

– Därför är vi väldigt glada och stolta över att äntligen kunna visa bilder på sålda bostäder. På så sätt kommer vi kunna hjälpa bostadssäljare med ännu mer relevant information inför en försäljning.

Det var i juni som Hemnet påbörjade arbetet med att lägga till bilder på sålda bostäder. I skrivande stund finns över 4 miljoner bilder för drygt 150 000 sålda bostäder.

– Vi kan redan nu visa upp bilder av bostäder som sålts så långt tillbaka i tiden som 2015. Och massor med bilder fortsätter komma upp på Hemnet varje vecka, i takt med att nya bostäder säljs. Att vi kan visa bilder på sålda bostäder är ytterligare ett steg i att bidra till en så öppen och transparent bostadsmarknad som möjligt, vilket alla tjänar på, säger Henrik Agardh.

”Som en tidsmaskin”

Men det finns även andra anledningar att vilja se bilder på sålda bostäder, utöver att göra research inför sin egen försäljning.

– Vi tror även att det finns ett stort intresse av till exempel nostalgiska skäl. Att det kan vara kul att se hur den där gamla lägenheten såg ut, som man delade med en kompis, senast den såldes. Eller för att se hur inredningstrender förändras över tid. Det blir som en liten tidsmaskin som man kan gå in i, om och om igen, säger Henrik Agardh.Han fortsätter:

– I och med den här nya möjligheten vill vi också slå ett slag för dels alla duktiga bostadsfotografer runt om i landet och dels för alla spännande fotoprodukter, både befintliga och nya, som bostadssäljare kommer att kunna dra nytta av vid en försäljning. Till exempel E-styling, en smart och kostnadseffektiv teknik som gör att man kan få sin bostad digitalt stylad, med otroliga resultat.   

Så hittar du bilder på sålda bostäder

Att hitta bilder på sålda bostäder är enkelt. Du bara går in på Hemnet, klickar på fliken ”Slutpriser”, anger eventuella sökkriterier och väljer sedan området som du vill se slutpriser för.

Vad krävs för att Hemnet ska kunna visa bilder av en såld bostad?

– Bostaden ska ha varit annonserad på Hemnet och mäklarkontoret behöver ha ett avtal med sin fotografagentur som tillåter att bilderna visas på Hemnet. Dessutom behövs både bostadsköparens och säljarens tillstånd. Eftersom det krävs medgivande i flera led kommer vi sannolikt nog inte att kunna visa bilder för 100% av alla sålda bostäder, men förhoppningen är att kunna visa bilder på majoriteten av sålda bostäder i Sverige!