Så upptäcker du vattenläckan i tid

I en värld där trygghet i hemmet blir allt viktigare, introducerar LF Skaraborg en revolutionerande tjänst som kombinerar lång erfarenhet med framtidens teknik: Alf, som ser till att ditt hem är tryggt och säkert – dygnet runt.

Alf skyddar ditt hem mot bland annat brand- och vattenskador. Bild: LF Skaraborg.

Visste du att över 120 000 svenska bostäder drabbas av vatten- eller brandskada varje år? För att motverka detta har Länsförsäkringar tagit fram Alf – en app som gör att du upptäcker potentiella skador i hemmet innan det är för sent.  

– Alfs uppkopplade enheter skyddar våra kunder och deras hem mot brand- och vattenskador, säger Terhi Berlin, Koordinator för Trygghetstjänster på LF Skaraborg. 

Klicka här för att läsa mer om Alf-enheter.

Alf kombinerar digitala larmsystem, smarta enheter och guider som hjälper dig att förebygga allt från droppskador och vattenläckor till att detektera rök i ditt hem. Alla Alf-enheter styrs enkelt och smidigt i Alf-appen – så du har koll, även om du är bortrest. 

Skulle något oförutsett hända, som en fuktskada i badrummet, kan du dock lita på att du fortfarande har Sveriges mest uppskattade hemförsäkring vid din sida.

Klicka här för att läsa mer om Alf.

Alf hjälper dig att förebygga potentiella skador hemma. Bild: LF Skaraborg.

Kom igång med Alf i tre steg: 

1. Välj ditt Alf-paket

Börja med att välja mellan fyra olika Alf-paket; Lägenhet Stor, Lägenhet Mellan, Villa Stor och Villa Mellan. Pris från 99 kronor i månaden. 

Vilket Alf-paket passar dig? Ta reda på det här!

2. Installera app och enheter

Det är enkelt och smidigt att själv installera Alf-enheter direkt i din mobil. Lägg därefter till familjemedlemmar och nödkontakter för att dela åtkomst och uppdateringar. 

– Se till att enheterna är installerade och uppkopplade. De håller koll på ditt hem dygnet runt och varnar dig omedelbart via inbyggda sirener och larmnotiser om något verkar fel. Se även till att addera medlemmar och nödkontakter så de också får larm om olyckan är framme, förklarar Terhi.

3. Låt Alf göra jobbet

Styr dina enheter och få skräddarsydda tips på hur du undviker skador i hemmet. Om någon av dina Alf-enheter upptäcker vattenläckage, rökutveckling eller andra händelser får du omedelbart en varning genom larm och notiser.

Terhi Berlin, Koordinator för Trygghetstjänster på Länsförsäkringar Skaraborg. Bild: LF Skaraborg.

Kommer det fler smarta produkter till Alf? 

– Självklart! På LF Skaraborg jobbar vi långsiktigt med att hjälpa våra kunder att undvika alla typer av skador i hemmet, inte bara inom brand och vatten. Alf kommer hela tiden att utvecklas med nya tjänster och fler smarta prylar för att kunna skapa ett tryggare hem för kunderna, säger Terhi. 

Klicka här för att läsa mer om Alf.