Så hjälper energisparande solskydd dig

Solskydd kan hjälpa dig att sänka energiförbrukningen och få ett svalare hem under varma sommarmånader. Men solskydd kan också bli en unik inredningsdetalj som blir ett med huset. – Vi har flera showrooms där det går att få inspiration och hur det kan anpassas för varje hem, säger Johan Palmér, VD på Moogio.

Foto: Luxaflex

Moogio, Nordens ledande butikskedja för skräddarsydda solskydd, lanserade nyligen en serie klimatsmarta solskydd. Solskydden hjälper på sommaren till med att hålla hemmet svalt och på vintern behålla värmen inomhus. Genom att jämna ut inomhusklimatet hålls energiförbrukningen nere.

Vill du ha solskydd hemma? Moogio hjälper dig – läs mer här.

Solskydden kan utöver sitt uppenbara syfte bli en unik detalj som får hemmet att sticka ut. Johan Palmér, VD på Moogio, förklarar. – Det handlar ofta om färgval och typ av modell av solskydd som kan integreras i husets design och på så vis antingen ”smälta” in alternativt bli en del av husets design, säger han.

Varje hus har sin lösning, till exempel kan fasad och husets placering i förhållande till solen vara avgörande faktorer för hur och var solskydden ska placeras. Moogios medarbetare är utbildade i att kunna ge varje kund rådgivning utifrån husets förutsättningar och kundens önskemål. – Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning på plats hos våra kunder för att ge de bästa lösningarna för varje kund utifrån bostadens förutsättningar. Till exempel är väderstreck och hur solens strålar ”träffar” huset är en viktig parameter. Vilken typ av fasad som finns och hur skall infästningen göras? Skall installationen vara på insidan eller utsidan? Allt detta kan våra medarbetare svara på, säger Johan Palmér.

Så hjälper energisparande solskydd dig

  • Skapa ett behagligt och energisnålt inomhusklimat
  • Skydda din inredning mot UV-strålning
  • Minska temperaturskillnaderna inomhus under dagen