Så kan du optimera trädgårdens yta

Våren är snart här och många svenskar gör trädgården redo för sommaren. En utmaning för många är att optimera trädgårdens yta utifrån vad den används för. Där kommer staketstolpar in i bilden.– Grunden är själva stolparna går att få i olika höjder, vinklar samt färger, reglarna köps sedan enkelt från Bygghemma.se, säger Elmira Jansson, produktchef på JABO, som säljer staketstolparna Öckerö.

Foto: JABO.

Att använda staketstolpar är ett effektivt sätt att bygga sitt eget flexibla staket för att rama in en uteplats eller del av trädgården. Utifrån tomtens förutsättning går det att anpassa stolparna för att passa unikt för varje trädgård. JABO utvecklar exteriörprodukter för svenska trädgårdar och en av deras storsäljare är staketstolpen Öckerö.

Köp Öckerö-serien på Bygghemma.se. Klicka här.– Fördelen med Öckerö-serien, bortsett från att den är enkel att montera, är att man kan rama in sitt uterum på olika sätt beroende på tomtens förutsättningar. Genom att ha valmöjligheten att välja mellan olika höjder på stolparna är det enkelt för kunden att välja den höjd som passar deras yta bäst, säger Elmira Jansson, produktchef på JABO.

Foto: JABO.

Staket eller skärm

Öckerö går att använda som staket eller skärm, det är bara trädgårdsägarens fantasi som sätter gränsen. Med Öckerö-seriens olika höjder går det att optimera ytan i trädgård genom att anpassa stolparna till de eventuella nivåskillnaderna som tomten har. Ett bra trick är markera ut med pinnar för att skapa en bra bild av hur Öckerö-stolparna kan placeras.

Hur ska jag som husägare tänka innan jag installerar staketstolpar? – Det är viktigt att tänka på hur inramningen ska se ut. Det absolut lättaste är att stå på sin tomt och fundera på om man vill ha nivåskillnader över en viss del av trädgården samt vilken färg som passar ens hus bäst. Man bör även fundera på vilket syfte som dessa stolpar ska ha, ska de avgränsa, skapa insynsskydd eller bara skapa känsla? säger Elmira Jansson.

Visste du att…

Du kan köpa Öckerö-serien på Bygghemma.se. Klicka här för att läsa mer om serien.

Elmira Jansson, produktchef på JABO.