Välj rätt robotgräsklippare för din gräsmatta

De senaste åren har robotgräsklipparen blivit en allt mer vanlig syn i svenska trädgårdar och intresset bara växer, det menar Samuel Ludvigsson på Husqvarna Group.– Intresset har verkligen exploderat, säger han och berättar att många även döper sina robotgräsklippare.

För dig som vill köpa en robotgräsklippare finns Byghemma.se. Där kan du få hjälp med för klippare som passar din trädgård och välja mellan olika modeller. Hitta din robotgräsklippare hos Bygghemma.se.

Husqvarna har sålt robotgräsklippare länge och är ledande tillverkare i världen. I takt med maskinernas popularitet vuxit har de också utvecklats tekniskt. I dag har ett stort antal smarta funktioner byggts in i Husqvarnas robotgräsklippare. Samuel Ludvigsson på Husqvarna Group förklarar. – Det vi framförallt ser är att fler vill ha smarta och uppkopplade klippare. Fördelen med det är att du kan styra klipparen via telefonen, oavsett var du befinner dig. Då kan du parkera den vid dåligt väder eller hålla gräsmattan välklippt även under semestern, säger han.

Automower är Husqvarnas serie av robotgräsklippare. Varje modell har sitt syfte och passar för olika trädgårdar med olika förutsättningar. Ett bra exempel är nya modellen 435X AWD som är fyrhjulsdriven. Det gör att klipparen tar sig fram på lutningar upp till 70%, vilket motsvarar 35 graders lutning, och kan styras med röstkommandon via Google Home eller Amazon Alexa. – Den tar robotgräsklippare till en ny nivå med sin starka drift, säger Samuel Ludvigsson.

Hur ska jag tänka om jag har exempelvis en gräsmatta med mycket lutning? – Man ska först och främst välja rätt klippare för sin gräsmatta, och det finns flera olika modeller. Detta kan Husqvarna eller exempelvis Bygghemma.se hjälpa till med.  Man kan också skräddarsy hur maskinen kan röra sig på tomten med hjälp av kabelguider, då får man bra kontroll över sin klippning. 

Hitta din robotgräsklippare. Läs mer hos Bygghemma.se.

Husqvarnas nya modell 435X AWD är fyrhjulsdriven och tar sig fram på lutningar upp till 70%, vilket motsvarar 35 graders lutning.