Pool hemma är enklare än vad många tror

Att skaffa egen pool hemma är en dröm för många. Men en del kan känna lite osäkerhet då de tror att en pool är krånglig att bygga, jobbig att sköta och dyr att värma. Låt inte denna osäkerhet hindra er att förverkliga era pooldrömmar, det menar Magnus Holgersson på Folkpool.

Stort och krångligt projekt?

En del är lite rädda för att det är ett ganska stort projekt och att det kan vara krångligt att bygga poolen. – Visst, det är ett ganska stort projekt och det är viktigt att det blir precis så bra som du tänkt dig, poolen ska man ju leva med länge. Då är det bra att anlita ett välkänt företag med lång erfarenhet som kan hjälpa dig från dröm till färdig pool som även finns kvar när poolen är byggd, säger Magnus Holgersson på Folkpool.

Hitta din favoritpool hos Folkpool – läs mer här.

Är det jobbigt att sköta om poolen?

Det är inte ovanligt att man tror att det är jobbigt att ta hand om poolen men det tar drygt 25 till 30 minuter i veckan att testa vattnet, dosera lite klor och dammsuga poolen. Om du satsar på en automatisk poolrobot som dammsuger poolen så tar det knappt 10 minuter i veckan. Vårstart och vinterstängning tar några timmar per tillfälle men det går att få hjälp med det vid behov.

Dyrt att värma poolen?

En vanlig myt är att det är dyrt att värma poolen men kostnaden för uppvärmning är mycket mindre är vad de flesta tror.– Nuförtiden används poolvärmepumpar för uppvärmning. De är mycket effektiva och gör att man nu kan hålla 28 grader i poolen till låg kostnad. Förklaringen är att poolvärmepumpen ska värma poolen på sommaren, när det är varmt ute, vilket gör att de arbetar under mer gynnsamma förhållanden och därför har så hög verkningsgrad. En bra poolvärmepump har cirka 5 gångers verkningsgrad vilket kan jämföras mot de äldre poolvärmarna med verkningsgrad på knappt en, förklarar Magnus.

Vad händer vid vattenbrist?

Ett ämne som varit omskrivet senaste åren är den vattenbrist som periodvis råder i delar av landet. En vanlig missuppfattning är att en pool förbrukar mycket vatten och vissa tror att hela poolen måste tömmas, åtminstone under vintern. Men en markpool som är helt nergrävd behöver inte tömmas på vatten och poolen förbrukar bara några kubikmeter per år. – Ett genomsnittligt hushåll med fyra personer förbrukar 200 till 250 kubik vatten per år. I jämförelse är mängden vatten som förbrukas med en pool väldigt lite, säger Magnus.

Drömmer du om en pool? Kontakta en säljare hos Folkpool här.

Visst du att…

Folkpool har sålt över 20 000 pooler sedan företaget startades 1968. Folkpool har rikstäckande försäljning och service genom auktoriserade återförsäljare, som finns på cirka 30 orter runt om i landet.