Så fixar du pool hemma till semestern

Att bygga pool hemma öppnar upp för bad, lek och en möjlighet att umgås utan att lämna trädgården. Med hjälp av en thermoblockpool är poolbygget flexibelt, smart och snabbt. – Du väljer själv storleken och formen på just din pool och kan enkelt anpassa den efter trädgårdens förutsättningar, säger Lotta Nordholm på pooltillverkaren Chemoform.

Många svenskar drömmer en pool, samtidigt förväntas mängden personer som semestrar på hemmaplan växa kraftigt framöver. Även växande problem med algblomning i svenska vatten gör poolen till en perfekt lösning för att kunna njuta av att bada hemma.  – Det behöver inte vara krångligt att skaffa pool. Tänk efter var poolen bäst placeras. Den idealiska platsen är solig, vindskyddad och kanske också insynsskyddad. Undvik att placera poolen under eller i närheten av träd då nedfallande löv bidrar till att smutsa ner vattnet. Det underlättar också om det finns el- och vattenanslutning i närheten, förklarar hon.

Läs mer om hur det går till att bygga en thermoblockpool hos Bygghemma.se.

Ett bra och hållbart sätt att bygga pool är att välja en thermoblockpool. Thermoblocken gör poolbyggandet enkelt, stabilt och utmärkt isolerat. Tack vare en välbeprövad byggkonstruktion sätts blocken snabbt och enkelt ihop. Byggstensystemet ger många valmöjligheter och stor flexibilitet. Du kan då välja storleken själv och anpassa formen efter trädgårdens förutsättningar. En thermoblockpool kan byggas nedgrävd, ovan mark eller inbyggd i ett altandäck.– Vi ser att antalet thermoblockpooler ökar väsentligt varje år. Det som skiljer våra thermoblock mot flera andra är den hårda ytan på insidan av poolen som gör att man inte får märken i poolväggen av till exempel knän, fötter, bollar eller annat när man badar, säger Lotta.

Går det att bygga poolen på egen hand? – En thermoblockpool är ett bra val för den som vill bygga själv och är lite händig. Allt arbete går att göra själv, men man kan också välja att ta hjälp med delar av arbetet.

Tänk på detta

Oavsett vilken sorts pools som du väljer att bygga är det viktigt att planera innan bygget inleds. Några viktiga delar att se över är:

  • Trädgårdens förutsättningar och poolens placering. Den idealiska platsen är solig, vindskyddad och kanske också insynsskyddad.
  • Vilken sorts uppvärmning som passar bäst. Ett enkelt, kostnadseffektivt och driftsäkert system är en värmepump.
  • Glöm inte ett pooltäcke för att göra poolen barnsäker.
  • Ta gärna med en pooltrappa i planen, det är något som många ångrar i efterhand att de inte byggde i samband med poolen.

Hitta din drömpool från Chemoform hos Bygghemma.se