”Hela familjen sover mycket bättre”

Efter många sömnlösa nätter, valde Mats Vennström och hans familj att investera i en fast installerad luftkonditionering från Polarpumpen, precis som många andra.– Den är enkel att använda och det blir svalt väldigt snabbt, säger han.

Det är väldigt vanligt med luftkonditionering i varmare klimat, men blir allt mer populärt även i svenska hem. Familjen Vennström bor i en villa i Lindome, strax utanför Göteborg. För familjen var köpet av en fast installerad AC en nödvändig investering efter flera somrar med tropisk hetta. Luftkonditioneringen, med en enkel design, installerades intill sovrummen på nedervåningen med hjälp av en expert och har fungerat smidigt sen dess.

Hitta din AC från Samsung hos Polarpumpen – se olika modeller här. 

– Främst valde vi att köpa en AC eftersom det blir så fruktansvärt varmt på sommaren och då är det skönt att kunna ställa in så det blir svalare inomhus, precis som man gör utomlands i varmare klimat, säger Mats. 

Har ni märkt någon skillnad sedan köpet? Ja, absolut. Hela familjen sover mycket bättre eftersom det är enklare att få en lagom temperatur i sovrummen. Även när det inte är varmt, så blir temperaturen i huset mycket mer jämn, säger Mats.

Om luftkonditioneringen ska vara igång under natten är det viktigt med en maskin som inte låter mycket. Polarpumpen har ett brett sortiment av AC-modeller som är tystgående och inte stör nattsömnen, bland annat modeller från Samsung.

Avfuktande effekt

Förutom att bidra till behagligare inomhustemperatur, har även luftkonditioneringen en renande och avfuktande effekt. Familjen Vennström valde främst att köpa en AC för att snabbt kunna kyla ner huset om sommaren, men har även testat på de andra funktionerna.Jo, men vi har testat det mesta men främst använt den för att kyla ner huset på sommaren och värma upp det på vintern. Vi är supernöjda med vårt köp, säger Mats avslutningsvis.

Hitta din AC från Samsung hos Polarpumpen – se olika modeller här. 

Visste du att…

  • Cirka 70 W / m² i kyleffekt är lagom, i ett vanligt bostadshus med bra isolering. En korrekt installation av din AC ger bättre effekt.
  • En portabel AC är ett utmärkt alternativ om en fast installation inte är möjlig.