Så kan du enkelt få bättre luft hemma

Att ha bra luft hemma är en nödvändighet, särskilt med tanke på att många i dag har fått ställa om och arbetar hemifrån. En rumsventilator är ett effektivt sätt att förbättra kvaliteten på luften, utan att det kräver några större insatser. – Det fina med rumsventilatorn är att man kan lösa ventilationsbehovet i separata rum, säger Per Ek, försäljningschef på Flexit.

En rumsventilator fungerar genom att dels skapa ett bättre inneklimat, men också spara energi tack vare smart värmeåtervinning. Det smidiga med en rumsventilator är att den går att installera i alla typer av rum, även i t.ex gäststugan eller på hemmakontoret. Per Ek förklarar.

– Först och främst får du en bra ventilation. Ren och frisk luft i balans. Rumsventilatorn ger balanserad ventilation vilket betyder att den tillför lika mycket luft som den drar ut ur huset. Ett stort plus är att den dessutom återvinner värmen i frånluften för att värma den inkommande tilluften, säger han.

Köp en rumsventilator från Flexit hos Bygghemma.se.

Ventilatorn går att använda i mer eller mindre alla sorters bostäder. Vid exempelvis en renovering kan husets förutsättningar förändras och ventilationen räcker inte till. Då går det att installera en rumsventilator i ett separat rum och på så sätt lösa problemet.

Det kan handla om ett gamingrum där en dator avger mycket värme eller ett hemmakontor som inte är anpassat för långa arbetsdagar. Om ventilationen inte är tillräcklig finns risken att luften blir dålig och den som arbetar i rummet upplever trötthetssyndrom och koncentrationssvårigheter.

Enkel funktion

Ventilatorn fungerar så att när fläkten blåser ut så ackumulerar en keramisk värmeväxlare, som är placerad i väggenomföringen, värmen i frånluften. Var 70 sekund så byter fläktarna håll och då avger värmeväxlaren värme till den svalare tilluften. På så sätt så får man en återvinning av värmen.

Det finns även modeller som går att styra via en app, då går det ha koll på flödet, olika funktioner, och få notiser om när det är dags för ett filterbyte.

Köp en rumsventilator från Flexit hos Bygghemma.se.

Rumsventilator Flexit Roomie Dual WiFi.

Fakta: Roomie, en premiumserie rumsventilatorer

  • Roomie One har en fläktmotor som går i 70 sekunders intervaller och växlar mellan till och frånluft. Roomie One har integrerat WiFi och kan kommunicera trådlöst med andra Roomie One. Den jobbar bäst i par och arbetar växelvis. Dvs när den ena blåser in så drar den andra ut. Roomie One rekommenderas till större rum i storleken 20 till 30 m2.
  • Roomie Dual har två fläktmotorer och separata luftkanaler. Den ena blåser in och den andra ut. Fläktarna går i 70 sekunders intervaller och byter därefter håll. Det gör att Roomie Dual ger konstant balanserad ventilation med en enhet och klarar rum upp till 20 m2. Roomie Dual finns med eller utan integrerat Wifi.