Expertens tips till badrumsrenoveringen

Drömmer du om ett nytt badrum? I den här artikeln har vi låtit Jessica Hoffman, inredare på K-Rauta, samla sina bästa tips på hur du kan få till det där drömbadrummet. – En bra idé att leta efter bilder, material, färgprover och annat du gillar och lägga ihop det. Då ser du snabbt om den stil du eftersträvar håller ihop, säger hon.

Ett bra badrum är snyggt men samtidigt funktionellt. Foto: K-Rauta.

Ett bra badrum, oavsett vilken stil du tycker om, bör vara snyggt men samtidigt funktionellt. Det är viktigt att badrummet lever upp till de behov som finns och att det är en plats som är trivsam. Jessica Hoffman, inredare på K-Rauta, har nyligen renoverat sitt badrum och hon har tre övergripande tips för att få till en lyckad renovering och ett bra slutresultat.

Kolla in K-Rautas badrumssortiment – just nu är det 20 procents rabatt på stora delar av sortimentet.

Skapa en moodboard

Som ett första steg skapa en moodboard. Det innebär att du samlar ihop bilder, färger och detaljer som du skulle vilja ha i ditt badrum. Till slut kanske du inte har allt i badrummet men du kommer att få en tydlig bild av vilken stil du vill ha. Det är viktigt att skapa ett enhetligt intryck, menar Jessica.  

– Skapa ett enhetligt intryck genom att välja en och samma serie av dusch, blandare och badrumsmöbler i stort. En och annan solitär som bryter av kan vara fint men med för många varianter blir det lätt rörigt, förklarar hon.

Få koll på din stil med en moodboard. Foto: K-Rauta.

Boka en tid hos en Projektplanerare på K-Rauta – klicka här.

Ett badrum innebär vatten och vatten kan ställa till problem. Det är inte enbart duschen som kan få vattenskador utan den vattenånga som bildas i badrummet sprider sig. För att undvika fuktskador är materialvalen av stor vikt, alltså att de är anpassade för användning i ett badrum.

K-Rauta har Projektplanerare som kan hjälpa till med exempelvis materialvalen. De hjälper dig genom renoveringsprocessen och har stor kunskap kring material, planering och vad som behövs i ett badrum. Projektplaneraren hjälper även dig att effektivisera renoveringen, vilket sparar både tid och pengar.

Jessica Hoffman i sitt nya badrum. Foto: K-Rauta.

Glöm inte ljuset

Jessica har ett sista tips kring en detalj i badrum som ofta riskeras att glömmas bort, nämligen belysningen. Även här kan en Projektplanerare komma med ovärderliga tips.

– En dålig belysning i ett badrum är otroligt irriterande. Det räcker inte med bara en typ av belysning, utan kombinera. Tänk funktion och aktivitet. En bra allmänbelysning behövs när badrummet städas, dimbar belysning för mysiga kvällar och en annan typ av belysning krävs vid sminkspegeln, säger Jessica.

Badrumsveckor på K-Rauta

Just nu pågår det badrumsveckor på K-Rauta, det innebär 20 procents rabatt på stora delar av badrumssortimentet.

Hitta ditt lokala K-Rauta här.