Så maxar du förvaringen hemma inför hösten

Hösten är på intåg och många svenskar börjar göra sina hem redo för den nya säsongen. En utmaning för många är att optimera förvaringen på ett snyggt och smidigt sätt – en utmaning som Elfa har en lösning på. – En smart förvaringslösning är en investering, både för hem och välmående, säger Christine Dalman, förvaringsexpert på Elfa.

Utnyttja hela väggen, från golv till tak, för att maximera förvaringen hemma.

En fjärdedel av alla svenskar uppger att deras nuvarande förvaringslösning inte riktigt fungerar hemma och att det påverkar dem negativt. Det största problemet har man med kläder och skor, där hallen är det främsta problemområdet, enligt Elfas Förvaringsrapport 2020.

Det finns flera smarta tips att ta till för att optimera förvaringen hemma. Bor man mindre är det extra viktigt med en flexibel förvaringslösning där man exempelvis kan utnyttja hela väggen upp till taket.

Färdiga förslag 

Många har fullt upp i vardagen och har nödvändigtvis inte tiden att fundera ut en bra förvaringslösning. Då finns ”Ready Solutions” som är ett sortiment av färdiga förslag på förvaringslösningar som både är tidlösa i sin design och enkla att installera. 

Vill du se fler smarta lösningar från Elfa? Klicka här.

– Ibland kan det vara skönt att låta någon annan göra jobbet och utgå från ett färdigt förslag. Våra Ready Solutions är framtagna för att tillgodose de vanligaste förvaringsbehoven och kan naturligtvis anpassas, säger Christine Dalman.

Två färdiga förslag på förvaringslösningar från Elfa.

Ett annat smart sätt att frigöra mer utrymme hemma är att byta ut garderober med dörrar som öppnas utåt, mot skjutdörrsgarderober. På så sätt sparar man plats och utnyttjar utrymmet bättre, samtidigt som hemmet får ett mer städat helhetsintryck.

Klicka här om du vill se Elfas sortiment av skjutdörrar.

– Det är både fint och praktiskt. Välj måttanpassade skjutdörrar till garderoben för att kunna använda hela ytan bakom för förvaring, säger Dalman.

Skjutdörrar till garderoben är både fint och praktiskt.

Ta hjälp av ett proffs

Vid ett första skede kan det kännas komplicerat att planera en helt ny förvaringslösning, men så behöver det inte vara. På Bygghemma kan du få hjälp att ta fram en förvaringslösning från Elfa som passar just dina behov. Antingen genom telefonrådgivning eller genom att besöka någon av visningsbutikerna. Utöver den personliga servicen kan du då också se de olika utförandena och bli inspirerad av uppbyggda visningsmiljöer.

Vill du ha hjälp att ta fram din förvaringslösning? Klicka här.