Kulörerna som är trendiga på svenska väggar

Just nu tillbringar vi mer tid hemma än någonsin tidigare. Det gör att hur hemmet upplevs också är viktigare än på länge. Färgtrender kommer och går, men har stor påverkan på vilken känsla ditt hem förmedlar.

En färgtrend som varit tydlig under det senaste året är pastellfärger. Puderrosa och matta gröna toner syns på allt från visningsbilder på Hemnet till i de största inredningstidningarna. Men även mer klassiska nyanser håller sig trendiga, exempelvis hela gråskalan. Ett begrepp som vuxit fram är ”greige”, alltså en grå ton som rör sig mot varm beige. Men i slutändan är det inte inredningsmagasin som bestämmer vilken färg du ska ha på väggarna, det gör du.

Just nu på K-Rauta – extra bra priser på inomhusfärg. Läs mer här.

K-Rauta har en tjänst som heter färgbrytning, det innebär att du kan bryta din egen färg i vilken nyans du vill. Kanske vill du ha gult på väggarna med inslag av äggskal, det är inga problem. Du kan boka tid med en Projektplanerare på K-Rauta som hjälper dig att ta fram olika nyanser och vad som krävs inför målningen.

Art deco på väggarna

Tapettrenderna 2020 drar sig också mot pastellfärger. Stora mönster med djur, natur och växter har vuxit sig starka senaste åren. Det gör i sin tur att många väggar i svenska hem är fulla av mönster som har sitt ursprung i asiatisk samt afrikansk natur. Den starkaste tapettrenden just nu är Art Deco-tapeter med stora dramatiska mönster med en känsla av lite lyx. 

Hitta rätt verktyg för målningen – klicka här.

Färgveckor på K-Rauta:

Just nu är det Färgveckor på K-Rauta, det innebär extra bra priser på inomhusfärger och tillbehör.

Klicka här för att hitta ditt lokala K-Rauta.

Checklista: Detta behövs när du ska måla om

 • Täckpapp
 • Maskeringstejp
 • Färgtråg
 • Roller (med förlängningsskaft)
 • Rollerbygel
 • Vinkelpensel
 • Munskydd
 • Målartvätt
 • Grundfärg
 • Täckfärg
 • Spackel
 • Hink