Prisvinnande badrumskoncept lyfter ditt badrum

Med badrumskonceptet Langfoss tas helt nya kliv för hur ett badrum kan se ut. Med inspiration från det storslagna och det naturliga har badrumstillverkaren Svedbergs skapat något unikt. – Langfoss skapar förutsättningarna för att duschens uttryck och funktion kan varieras, säger Johan Körner, designchef på Svedbergs.

Med Langfoss skapas en mjuk och ombonad känsla i badrummet.

Ett badrum är centralt i hemmet där funktionalitet, design och inredning blir ett. Svedbergs, en av landets största badrumstillverkare, vill skapa badrum som väcker känslor och är unika. Nya badrumskonceptet Langfoss går i linje med detta och blandar något så oväntat som textil och dusch.

– Textil i anslutning till duschutrymmet och just kombinationen av tyg, glasvägg och förvaring med produkter på display gör konceptet unikt. Langfoss skapar förutsättningarna för att duschens uttryck och funktion kan varieras beroende på smak och brukare, säger Johan Körner, designchef på Svedbergs.

Läs mer om Langfoss hos Bygghemma.se – klicka här.

Med Langfoss skapas en mjuk och ombonad känsla i badrummet. Skärmväggen, med en inbyggd hylla, omfamnas av en stilren gardin. Den exklusiva textilien Salt kommer från det anrika textilföretaget Ludvig Svensson, som i över 130 år har utvecklat och tillverkat tyger med fokus på design, kvalitet och funktion.

Berätta mer om gardinerna, på vilket sätt påverkar de badrummet? – De mjukar upp, adderar värme och textur. Dessutom förbättras rumsakustiken. Lägg till det möjligheten att välja mellan 30 olika färger och att det med enkelhet går att byta ut tyget i efterhand. Det är något som görs utan att behöva ersätta hela duschväggen, säger Johan Körner.

Hitta ett tyg som passar ditt badrum – läs mer här.

Vinnare av prestigefyllt pris

Det innovativa badrumskonceptet har fått stor uppmärksamhet internationellt. Nyligen utsågs Langfoss till vinnare av Red Dot Award, en ansedd och världsomspännande tävling som premierar det bästa inom de tre kategorierna produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept.

Inspiration till Langfoss kommer bland annat från Norges högsta vattenfall med samma namn. Lyxiga hotellbadrum, stram arkitektur, mäktiga fönsterpartier och draperier med ljusinsläpp är också inspirationskällor till konceptet.

Läs mer om Langfoss hos Bygghemma.se – klicka här.

Fakta: Detta är Svedbergs

Svedbergs grundades 1920 och har sedan 1962 haft som vision att förenkla vardagen genom att skapa ett hållbart badrumsliv. Med fokus på kvalité, hållbarhet, design och innovativa funktioner utgår Svedbergs produktutveckling och produktion till stor del i företagets egna lokaler i Dalstorp.