Gör ditt hem smart på ett enkelt sätt

Ska du renovera? Passa på att framtidssäkra ditt hem och gör det smart. En wifi-uppkoppling och en elektriker är allt du behöver för att installera Wisers helt nya smarta hem-system för en mer bekymmersfri vardag.

Det senaste året har svenskarna lagt fokus på hem- met. Det har byggts om och byggts ut, sandpapprats och målats, spikats och svettats. Kanske går du just nu och slipar på dina renoveringsplaner – men har du funderat på att se över hemmets funktioner och el samtidigt? Med Wiser tar det varken särskilt mycket tid eller energi att få ett smart hem.

Läs mer om vårt smarta hemsystem här.

Mycket mer än belysning

I ett smart hem är hemmets funktioner uppkopplade och kan skräddarsys och fjärrstyras efter dina behov. Dagens smarta hem-system fokuserar ofta på belys- ning. Och visst är det praktiskt att kunna styra hela hemmets belysning från mobilen eller med hjälp av schemalagda uppgifter – men är det verkligen allt som det smarta hemmet har att bjuda på? Inte om du installerar Wisers smarta hem-system som har ett av de största utbuden av funktioner på marknaden.

Med Wiser kan du styra allt från IP-kameror och rullgardiner till element och kaffekokare. Systemet kan detektera vattenläckor, varna om ytterdörren öppnas, visa hur mycket el dina extraelement för- brukar under vintern – och tända en lampa, förstås! Allt i en och samma app som heter Wiser by SE.

Så funkar det

Navet i Wisers system är en gateway som du själv kan installera till din befintliga router. För att sedan styra funktionerna i ditt hem – till exempel vit- varor, element eller belysning – behövs Wisers uppkopplade strömbrytare, vägguttag, dimrar och så vidare. Funktionerna som kräver elinstallation görs av en certifierad elektriker, men du kan själv in- stallera IP-kameran, smart plug, detektorer/sensorer och trådlösa tryckknappar – om du vill. Annars hjälper elektrikern dig självklart med allt.

Läs mer om vårt smarta hemsystem här.

Sju saker som gör vardagen enklare med Wiser

  • Du kan sätta på element eller luftvärmeväxlare när du ska till sommarstugan, så att allt är uppvärmt lagom till att du är på plats.
  • Du kan bli varnad för en pågående vattenläcka och undvika (ytterligare) en renovering.
  • Du kan simulera hemnärvaro när du är på semester och på så sätt minska risken för inbrott.
  • Du kan programmera så att dina markiser automatiskt fälls in om det börjar blåsa för mycket.
  • Glömde du att stänga av kaffekokaren när du åkte till jobbet? Stäng av den från mobilen.
  • Du kan få ett rörelseaktiverat videoflöde från barnrummet.
  • …Och du kan släcka hemmets alla lampor med en knapp- tryckning – eller styra dem genom rörelseaktivering eller schemaläggning.