Så får du ordning på hallen

Ett nytt år innebär nya möjligheter. Med Elfas smarta produkter kan du få ordning på förvaringen i ditt hem utan att behöva göra en stor renovering. Även de mest utmanande utrymmena går att ta kontroll över.  – En välorganiserad hall ger dig inte bara en smidigare avfärd på morgonen, utan också en behaglig känsla när du kommer hem igen, säger Elfas förvaringsexpert Christine Dalman.

Under 2020 genomförde Elfa en stor undersökning där det framgick att hallen var det utrymme som flest svenskar var missnöjda med. Men det behöver inte vara så. Det går att få ordning på skor, overaller, mössor och jackor.

Se Elfa-sortimentet hos Bygghemma.se – läs mer här.

Hallen är som ett logistikcentrum i hemmet, allt som kommer in eller går ut tar vägen genom hallen. Genom att utgå från varje persons behov går det att förenkla passagen genom hallen. Ett bra exempel är att placera garderobsinredning i olika höjd, på så sätt kan barnen enkelt själva hänga upp sin jacka (så länge de vill) och hjälpa till med att hålla ordning.

Kombinera för en bra helhet

Med Elfas smarta förvaringslösningar kan du kombinera flera produkter för att få en smidig och snygg helhet. Med smarta trådhyllor, backar i olika storlekar och flyttbara allkrokar kan du skräddarsy förvaringen så den passar just dina förutsättningar. Allt kan döljas bakom snygga och måttanpassade skjutdörrar.

Med hjälp av skjutdörrar är det enkelt att komma åt det som förvaras i garderoben.  Eftersom skjutdörrar öppnas sidledes sparar de plats i rummet. Du kan också välja att ha en dörr som spegel ifall det inte finns plats för en spegel på väggen.

Läs mer om hur du få ordning hemma med hjälp av Elfas lösningar.

– Det handlar om att använda utrymmet du har klokt och lägga till rätt funktioner för det du behöver förvara. Alltså att organisera hallen på ett smartare och mer utrymmeseffektivt sätt, fortsätter Christine.

Elfas förvaringsexpert Christine Dalman.

Nyttja allt utrymme

En garderob går att använda smart genom att använda hela utrymmet, från golv till tak. På vintern kan du placera sommarskorna högre upp i garderoben för att till sommaren plocka fram och ha dem lättillgängliga igen. Då slipper du ha alla skor framme året runt, samtidigt som skorna slits mindre. Ett bra sätt att använda allt utrymme är att kombinera hyllor med olika djup. Till exempel kan du förvara barnens skor eller skoputsprylar innanför stövlar med högt skaft.

Se Elfa-sortimentet hos Bygghemma.se – läs mer här. 

4 tips för en familjehall

Underlätta för barnen

Gör det enkelt för barnen med deras eget utrymme i lämplig höjd. Här hittar de alla sina saker och kan enkelt lägga tillbaka dem när de kommer hem.

Få kontroll över det lilla

Håll ordning på småsaker i backar med avdelare eller små boxar. Krokar är perfekta för nycklar, väskor och paraplyer.

Sommar eller vinter? 

Sortera efter säsong för att minska mängden kläder och prylar som du behöver förvara i hallen, men också för att hålla koll på dina saker genom att regelbundet sortera dem.

Skjut på allt

Skapa lugn med skjutdörrar som får din hall att kännas mer prydlig och välkomnande.

Läs mer om hur du få ordning hemma med hjälp av Elfas lösningar.