Så förändrar du badrummet – utan renovering

Med Langfoss-serien förändrade Svedbergs bilden av hur ett badrum kan se ut. Nu kommer en nylansering av den populära serien. Johan Körner, designchef på Svedbergs, beskriver det som en förfining av Langfoss.

Ett badrum är centralt i hemmet där funktionalitet, design och inredning blir ett. Svedbergs, en av landets största badrumstillverkare, vill skapa badrum som väcker känslor och är unika. När badrumskonceptet Langfoss släpptes förra året bröt det med en traditionell bild av ett badrum, tack vare att serien blandar något så oväntat som textil och dusch.

Läs mer om Langfoss på Bygghemma.se – klicka här.

– Textil i anslutning till duschutrymmet och just kombinationen av tyg, glasvägg och förvaring med produkter på display gör konceptet unikt. Langfoss skapar förutsättningarna för att duschens uttryck och funktion kan varieras beroende på smak och brukare, säger Johan Körner, designchef på Svedbergs.

När serien nu uppdateras ökar möjligheterna. Langfoss med dörr är för den som föredrar hörnmodell eller helt enkelt vill ha en mer omslutande duschupplevelse. Dörren håller samma rena formspråk som väggen och Svedbergs har här i stället för att nyttja ett traditionellt handtag valt att göra ett urtag i glaset med en dekorativ grepplist.

Läs mer om Svedbergs på Bygghemma.se – klicka här.

Vad är det med Langfoss som du tror gjort den så populär?

– Jag tror att det kan ha att göra med att det är helt nytt sätt att se på dusch. Det handlar om det uppmjukade uttrycket som textilen ger. Tyget fungerar även som ljudabsorbent för att skapa lugn, säger Johan.

Tydlig trend

En mer ombonad känsla i badrummet är en trend som är stark just nu med naturnära färger och material. Johan Körner berättar att Svedbergs också ser en efterfrågan efter vitrindörrar för mer exklusiv känsla i svenska badrum.

– Tyg från golv till tak ser vi mycket av i annan inredning. Det handlar om, precis som för Langfoss, att mjuka upp för en ombonad känsla med visst ljusgenomsläpp, säger han.

Vinnare av prestigefyllt pris

Det innovativa badrumskonceptet har fått stor uppmärksamhet internationellt. Nyligen utsågs Langfoss till vinnare av Red Dot Award, en ansedd och världsomspännande tävling som premierar det bästa inom de tre kategorierna produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept.

Läs mer Langfoss på Bygghemma.se – klicka här.