Så ska du tänka när du renoverar sommarstugan

Är du sugen på att göra uppdateringar i ditt fritidshus och samtidigt öka komforten? Det finns flera sätt att göra det på och samtidigt värna om både tid och värdefulla utrymmen. Här listar vi några knep.

En semesterbostad behöver inte betyda sämre komfort än ditt ordinarie boende. För att få in samma typ av bekvämligheter i ett fritidshus gäller det att tänka smart och effektivisera utrymmen till max. 

Vitvaror att satsa på 

Ett bra exempel på det är husets hjärta – köket. I många gamla sommarstugor är köken små och har daterade vitvaror som tar för mycket plats. När du ändå är igång och fixar köket är bra och proportionerliga vitvaror grunden. Satsa på en mindre spis med integrerad ugn – perfekt i det lilla köket. 

Klicka här för att se Elvitas urval av vitvaror.

Samma gäller kyl och frys, där en fullstor variant kanske tar mer plats än vad som är nödvändigt. Genom att satsa på en mindre variant ökar du komforten, samtidigt som du sparar bänkutrymme och plats till förvaring. 

Spara värdefull tid 

På semestern och ledigheten är det inte så roligt att behöva stå och handdiska längre stunder medan familj och vänner umgås. Med en diskmaskin slipper du det, och genom att satsa på en i mindre storlek kan du få in flera olika finesser i köket. Finns det inte utrymme under köksbänken kan du alltid satsa på en bänkdiskmaskin. 

Klicka här om du vill se Elvitas utbud av diskmaskiner.

Sist men inte minst – tvättmaskin 

Vill du förlänga din tid på lantstället kan en sådan enkel sak som att installera en tvättmaskin i badrummet göra susen. För de mindre badrummen finns dessutom mindre och toppmatade tvättmaskiner – ett effektivt sätt att spara utrymme. 

Klicka här för att se Elons utbud av vitvaror.

Fakta: Elvita

Elvita ingår i Elon Group och är fackhandelskedjan Elons eget varumärke, med ett brett och noga utvalt sortiment för hemmets alla rum.