Stålväggspool – den perfekta första poolen

Samlingsplats för familjen, spontana kvällsdopp och vardagsmotion. Det finns många anledningar till att skaffa pool – och att förverkliga din pooldröm behöver inte vara ett så stort projekt som man kan tro.

– En stålväggspool är perfekt för dig som snabbt vill ha en bra pool till ett bra pris, säger Lotta Nordholm på CF Group som marknadsför Planet Pool, som säljs på Bygghemma.

Det är många som börjar tänka på att investera i en pool framåt våren, samtidigt som det ofta kräver mycket tid och pengar. Väljer du en stålväggspool så kan poolen vara på plats inom kort. Det är ett bra alternativ för dig som vill ha en hållbar pool, utan att behöva investera mycket pengar eller tid på att bygga den.

– De flesta av våra stålväggspooler kan levereras inom några veckor så att du kan njuta av din pool redan i sommar, säger Lotta.

Vill du veta mer om stålväggspool? Se Planet Pools sortiment hos Bygghemma.

En pool som passar många trädgårdstyper

En stålväggspool är snabb och enkel att montera i de flesta trädgårdar. Det som krävs är en slät yta för poolen att stå på, bra dränering och en bottenskyddsmatta som skyddar linern från att gå sönder.

För de minsta pool-modellerna kan det dock räcka med att rensa ytan från kvistar och stenar där poolen ska stå och därefter addera ett par centimeter sand eller stenmjöl. Det viktigaste är, oavsett poolens storlek, att din pool står på en plan och slät yta.

Ovanmark, nedgrävd eller inbyggd – du bestämmer  

Är du sugen på att gräva ner din pool behöver du välja en typ som passar för nedgrävning. Om du gräver ner din pool behöver du se till att ha en självsugande pump för en friare placering. Normalsugande pumpar måste nämligen stå i samma nivå som poolens botten för att fungera, berättar hon. 

Vill du bygga in poolen i ett trädäck istället, kan du köpa en ovanmarkspool och bygga in.

Pool-sugen? Läs mer om Planet Pools olika modeller här.

Så tar du hand om poolen inför vintern

När det är dags att stänga poolen för vintern är det enkelt gjort, då Planets Pools stålväggspooler kan stå kvar utomhus året om. Du sänker vattennivån en bit, men tömmer den inte helt för att den ska stå kvar stadigt.

Innan du täcker poolen med ett vintertåligt poolskydd behöver du även rengöra den för att undvika alg- och bakterieförökning. För att förhindra sönderfrusna rör behöver du tömma rör och eventuell värmepump innan minusgraderna kommer. Tar du hand om din pool rätt så kan du se fram emot många härliga badsäsonger framöver.

– Med stålväggspool får du mycket pool för pengarna och det finns många olika modeller och prisklasser att välja bland, säger hon avslutningsvis.

Se Planet Pools sortiment av stålväggspooler hos Bygghemma.