Fixa drömgarderoben med tre enkla steg

Kläder i ostrukturerade högar, för djupa skåp och överfyllda galgar. Vill du ha en snygg och organiserad garderob men vet inte var du ska börja? Ingen fara, Elfas förvaringsexpert Christine Dalman, guidar dig till drömgarderoben.

Med Elfas förvaringssystem får du en god överblick över din garderob. Foto: Elfa.

När man börjar planera för en ny garderob hemma är det många beslut som ska fattas. Några av de viktigaste faktorerna för att få ut så mycket som möjligt av garderoben är planeringen och förarbetet. 

Passa på att rensa

– Börja med att titta på var i sovrummet det är mest ultimat att placera garderoben. Tänk från vägg till vägg och mellan golv och tak. På så sätt tar du vara på utrymmet bäst och smartast. Ta gärna hjälp av Elfas planeringsexperter och boka ett kostnadsfritt möte, säger Christine Dalman. 

Vill du se mer av Bygghemmas utbud från Elfa? Klicka här.

I nästa steg kan du börja fundera kring vad som ska förvaras i sovrummet. Här är det viktigt att vara hård mot dig själv för att kunna rensa, förklarar hon. 

Byxor och skärp kan hängas upp och backarna kan delas av för bättre struktur. Foto: Elfa.

– Finns det saker i garderoben som egentligen är bättre att förvara någon annanstans? Se över vad du har och bestäm dig för vad som ska sparas, skänkas, säljas och slängas, säger hon. 

Planera rätt 

Placera gärna kläderna efter hur ofta de används, sådant som används mer sällan kan placeras långt upp eller bak och vice versa. Elfas trådhyllor fungerar perfekt för att förvara toppar och tröjor. Trådhyllorna med 30 centimeters djup lämpar sig bäst för t-shirts, medan de med 40-50 centimeters djup är bättre för stickade tröjor och hoodies. 

Ett annat viktigt beslut är om du ska ha stängd eller öppen förvaring. Genom att addera Elfas skjutdörrar når du enkelt dina kläder samtidigt som sovrummet blir harmoniskt. Den utdragbara meshbacken är utmärkt för exempelvis underkläder och strumpor då de ger en god överblick. 

Här kan du se mer av Bygghemmas utbud av skjutdörrar från Elfa.

Undvik vanliga misstag 

Ett väldigt vanligt misstag som många gör när de ska planera en ny garderob är att de inte väljer rätt förvaringsprodukter för sina kläder, berättar Christine. 

Elfas skjutdörrar finns i många olika utföranden. Foto: Elfa.

–  Om klädhögarna blir för höga så rasar de lätt och när hyllorna är för djupa så hamnar vissa plagg alltid längst bak och glöms bort. 

Hon fortsätter: 

– Ett annat misstag är att inte ge kläder och skor en speciell plats i garderoben. När var sak har sin plats sparar du tid och får ett mer harmoniskt sovrum. 

Se mer av Bygghemmas sortiment av förvaringslösningar från Elfa här.

Med Elfas flexibla Klick-in system kan du planera och anpassa drömgarderoben efter just dina specifika förvaringsbehov, oavsett om du har många skor, skjortor, klänningar eller accessoarer.