Så renoverar du badrummet snyggt och billigt

Badrumsrenoveringar är ökända som dyra, tidskrävande och svåra att genomföra själv. Nu finns äntligen en snabbare och billigare lösning för dig som vill ha ett nytt och modernt badrum: Fibos våtrumsskivor. 

Våtrumsskivan Denver White har en högblank yta. Foto: Fibo.

Vi spenderar mycket tid i badrummet, men eftersom vi gärna undviker att renovera står vi ofta ut med badrum som vi egentligen inte tycker om. Fibos smidiga våtrumsskivor, som säljs på Bygghemma, är en kostnadseffektiv lösning som inte innebär att du behöver kompromissa med designen. 

Vill du veta mer? Läs mer om Fibo hos Bygghemma.

Snabbare och billigare än kakel 

Fördelarna är många: det är billigare, smidiga att arbeta med och enkla att rengöra. Men framför allt går det betydligt snabbare att montera. Detta då du slipper grundarbeten så som att limma och foga varje kakelplatta, berättar Anita Möller på BOA som är leverantör av Fibos våtrumsskivor. 

Fibos vita våtrumsskivor är populära och finns i flera olika designer. Foto: Fibo.

– Glöm långdragna grundarbeten och härdningstider. Med Fibos våtrumsskivor bygger du badrumsväggen fem gånger snabbare än med kakel. Dessutom kräver skivorna minimalt med underhåll, säger hon. 

Enkla att montera

Monteringen av skivorna är smidig och instruktionerna finns både i skrift och i rörligt format, berättar Anita. 

Vill du veta mer om Fibo? Se utbudet hos Bygghemma här.

– Först och främst behöver man sätta upp profiler som utgör väggsystemets ramverk. Därefter monteras skivorna upp och slutligen tätas alla skarvar med Fibos fogmassa Fibo Seal. Det finns väldigt tydliga monteringsanvisningar som är enkla att följa, säger hon. 

Skivorna är smidiga att kapa och blir därför snabbt anpassade efter just dina väggar. De är hundra procent vattentäta, godkända för våtrum och ger väggar med extra slitstyrka. 

Den mörkgrå våtrumsskivan med stenimitation går under namnet Casablanca Negro Grande. Foto: Fibo.

– Våtrumsskivorna monteras på existerande väggar eller direkt på regelverk. Väggsystemet är godkänt enligt Boverkets Byggregler för alla zoner i våtrum och kräver varken gips eller kakelfogning och fuktspärren är en del av skivan, förklarar Anita. 

Brett sortiment 

Skivorna finns i mängder av olika utföranden, inspirerade av modern skandinavisk design. Här finns någonting för alla, oavsett om du föredrar ett traditionellt uttryck eller ett mer vågat. Välja bland dekorer i olika mönster och strukturer som betong, kakel, sten och marmor – allt med 15 års garanti. 

Klicka här om du vill se Bygghemmas utbud av Fibos våtrumsskivor.

– De vita skivorna är våra storsäljare, men ofta vill man då kombinera dessa med andra dekorer för att göra det lite mer intressant, säger Anita avslutningsvis.