Så planerar du tvättstugan – oavsett storlek

Ska du planera ny tvättstuga men har ett knepigt utrymme att jobba med? Är rummet kanske långsmalt eller ytan begränsad? Ingen fara! Tack vare Temals smarta koncept kan du måttanpassa din tvättstuga enligt ditt behov.

Genom att använda sig av olika djup- och breddmått skapar du en skräddarsydd lösning. Foto: Temal.

Att planera tvättstugan kan vara knepigt, ibland är ytorna otympliga och utmanande att jobba med. Temals smarta 5 cm-koncept ger dig möjligheten att måttanpassa möblerna och optimera ytan i såväl stora som små rum – allt för att det ska bli så kvadratsmart som möjligt.

Vill du veta mer? Läs mer här om Temal hos Bygghemma.

– Vi har ett brett sortiment där möblerna måttanpassas, både i bredd och djup. Möblerna tillverkas på egen fabrik i Finland och är av hög kvalitet. Det beror bland annat på de fuktbeständiga skivmaterialen som gör att möblerna tål tuffa badrumsmiljöer, säger Sara Holm, marknadsansvarig på Temal. 

Anpassa efter dina behov 

Den omfattande bredden i möbelsortimentet beror till stor del på måttanpassningen som sker var 5 cm intervall. Detta möjliggör skräddarsydda lösningar som standard och ger upphov till kreativa storlekskombinationer.   

– Tack vare vårt breda möbelsortiment kan man dessutom få en genomgående lösning i hela hemmet tillverkat av samma material och färg. En stor del av sortimentet lämpar sig som skräddarsydda förvaringslösningar i till exempel sovrum och vardagsrum, vilket hjälper till att skapa en smakfull och komplett helhet, säger Sara.

Måttanpassade badrumsmöbler – se Temals utbud här.

Välj rätt inredning

När du planerar din tvättstuga är det mycket att tänka på. Temals egen inredare och säljassistent, Elina Ketonen, betonar vikten av att planera tvättstugan efter dina behov, samtidigt som du bör bekänna dina begränsningar.

Se över möjligheterna, men glöm inte bort utrymmets begränsningar. Foto: Temal.

– Ha utrymmet som finns tillgängligt i åtanke. Vad finns det för potentiella begränsningar? Tänk på var rör, avlopp och eluttag är placerade för lämplig installation av vitvaror och annan utrustning. Vad har du för budget och vad för sorts förvaring behöver du? Fundera även på ifall du vill kunna använda utrymmet till något mer utöver vardagsbestyren i framtiden, och lägg sedan till en passande inredning och belysning, säger Elina. 

Temals produktkatalog – läs mer här.

Tänk kvadratsmart  

Ett vanligt misstag vid planeringen av tvättstugan är att det finns väldigt höga förväntningar på en begränsad yta. 

– Ofta inser man inte hur mycket utrymme som krävs för alla funktioner man önskar. Genom att utnyttja takhöjden, välja en anpassad skåpstorlek samt inreda smart så kan du nyttja ytan bättre, säger Sara Holm. 

Hon fortsätter: 

– Försök tänka kvadratsmart genom att exempelvis placera torktumlaren ovanför eller bredvid tvättmaskinen. Kapsla in maskinerna med frissidor och placera dem lite högre för ergonomins skull. Därav skapas dessutom förvaringsplats i ett låg- eller toppskåp. Föredrar man att torka tvätten via upphängning kan man placera en ställning mellan vägg och ett väggskåp. Genom att ta hjälp av en professionell badrumsplanerare kan du spara mycket tid, tålamod och pengar, säger Sara avslutningsvis.

Läs mer och shoppa Temal på bygghemma.se