Spektakulärt hus med japanska influenser

Trots husets storlek blir byggnaden naturligt en del av den stora skärgårdstomten runt omkring. Foto: Skeppsholmen.

Modern design och japansk arkitektur inbäddad i vacker skärgårdsmiljö. Huset på Ingarö utanför Stockholm var det mest klickade objektet på Hemnet under vecka 43. Vi har pratat med säljaren av bostaden för att ta reda på hur det är att bo på Fladenstigen 10.

– Vi fastnade först för den unika arkitekturen och hur hela huset smälte in i naturen. När vi sedan kom in och såg utsikten och de öppna sociala ytorna kände vi oss hemma på en gång, förklarar säljaren.

Huset ritades av arkitekten Gabriel Minguez och byggdes 2007. Minguez har bland annat inspirerats av de japanska arkitekterna Tadao Ando och Kazuo Shinohara. Designen är influerad av japansk byggnadstradition tillsammans med enkelheten hos den modernistiska arkitekturen. Fasaden på huset är klädd i järnvitriolbehandlad och silverbetsad granpanel, en teknik som förutom att vara vacker minimerar husets underhållsbehov. Trots husets storlek blir byggnaden naturligt en del av den stora skärgårdstomten runt omkring.

– Det bästa med huset är att vakna på morgonen och se ut över talltopparna. Och att det ligger mitt i skärgården så man är snabbt ute på Nämdöfjärden, avslutar säljaren.

Designen är influerad av japansk byggnadstradition tillsammans med enkelheten hos den modernistiska arkitekturen. Foto: Skeppsholmen.

Text: Hemnet-redaktionen