Gävleparets inredning, som känns ”lite spirituell”

Ett ungt par från Gävle är redo att bygga sitt drömboende och säljer därför radhuset där de bor med sin son. De beskriver sig själva som ”ankaret och seglet”, där en av dem brinner lite extra för det spirituella och gärna vill göra sig påmind om att livet är fint att leva.

Vad händer med priserna i Gävle?

Prisrallyt med skenande priser beskrivs oftast som ett Stockholmsfenomen. Men det är inte riktigt sant. Medan priserna i riket ökat med 13% under de senaste 12 månaderna, har Gävlepriserna ökat med 19%. Nu när Anna och Erik ska sälja så kan man undra: varför är Gävlemarknaden så het? Vi frågade Annas och Eriks mäklare, Pär Schröder, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Gävle.

Varför tror du att priserna har stigit mer i Gävle än i övriga landet? – Det är ett för litet utbud av bostäder på marknaden, allt styrs ju av utbud och efterfrågan. Här finns för få redan färdiga hus och det byggs för lite. Gävles geografiska läge gör att det går att pendla till Uppsala härifrån. Varför ska man köpa en etta i Uppsala för 2 miljoner när man kan få en fyra för samma pris här? Jag känner folk som jobbar i Stockholm och pendlar de två timmarna dit eftersom de har jobb som passar för att kunna bo kvar här. Jag hade kunnat byta mitt hus mot en 1,5:a på Kungsholmen – utan balkong, säger Pär Schröder.

per

Fastighetsmäklaren Pär Schröder bor själv i hus i Gävle, ett hus som kostar lika mycket som en 1,5:a på Kungsholmen i Stockholm.

Finns det andra saker med Gävle som lockar? – Ja, Gävle är dessutom en residensstad med fler jobb än i Söderhamn, Kungsgården och Ockelbo, vilket ger stor inflyttning från landet. Sedan kan man fundera på vem det är som köper och varför priserna stigit just här, när vi har så stor arbetslöshet. Men så är ju Gävle en väldigt trevlig stad där man får mycket för pengarna.

Hitta bostad i Gävle