Snyggaste grillfesten i sommar

Nu kommer värmen och många måltider flyttar direkt från köket och ut på balkonger, uteplatser och altaner. Frida Ramstedt på Trendenser, en av Nordens största bloggar om inredning och design, har valt ut sina favoritprodukter för sommarens grillfester och måltider i det gröna.

EvaSoloGrill2

Lyxen i att äta ute. Eva Solo har grillar i alla storlekar för både stora och små uteplatser.

Matlagning deluxe

All matlagning blir både enklare och roligare med rätt prylar. Satsa inte hela plånbokens innehåll på själva grillen med andra ord. Underlätta ditt arbete i uteköket med att skaffa rejäla redskap, smarta verktyg och tåliga detaljer som gör halva jobbet åt dig. En grilltermometer kan inte bara göra dig till en mästerkock på ett kick utan är också en rolig present att ge bort om ni blir bjudna på middag!

grill1

En bärbar hinkgrill är lätt att ta med sig till stranden eller parken. För uteköket och sommarens stora grillfester har Röshults några riktiga mastodonter, där BBQ Grill 300 är deras kraftfullaste kolgrill. Med lyxiga grillhandskar i tjock mocka skyddar du dig när grillen går varm. Några näst intill nödvändiga grillredskap är hamburgerpressen och grillkorgen, eller varför inte ett roligt grillspett som påminner om en kaktus. Före, under och efter grill är förmodligen en allsidig kockkniv din bästa hjälpreda och ett par bra salt- och pepparkvarnar som Peugeots serie Paris, är en självklarhet.

Dags för servering

Skippa plastbestick och engångstallrikar och duka ordentligt istället. Det sägs ju att vi äter med ögonen, så servera din mat på fina tallrikar och fat, och håll drycken kall med en snygg vinkylare. Riktiga köttknivar får maten att kännas mörare och gör både tillagning och servering lite vassare. Glöm inte att dekorera bordet med ljuslyktor som tål bade drag och vindpustar så kan ni stanna ute tills solen går ner.

grill2

Finaste dukningen får du till med tallrikar och vinkylare från Georg Jensen, ett par ordentliga grillbestick från Gense, salladsskål med tillhörande salladsbestick från Rosendahl och multitumbler från Orrefors. Lys upp den sena kvällen med en snygg och vindtålig ljuslykta från Holmegaards DWL.

Text: Frida Ramstedt, Trendenser

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler och inredning för hela hemmet. Här hittar du årets inneprylar till säsongens uterum, perfekta presenter och massor av härlig design!