Duka för midsommarfest!

Äntligen midsommar! Årets blommigaste och somrigaste högtid är snart här och RoyalDesign.se tipsar om hur du fixar finaste midsommarfesten.

midsommar-mumin

Älskade sillunch

Färskpotatis, sill och snaps hör verkligen midsommaren till och många börjar ju dagen med en härlig sillunch med nära och kära. Vad passar då bättre än att ha just sillmotiv på bordsduken, eller lyxa till det och servera sillen på ett vackert kristiallfat med sillmönster på? Ett tips till dukningen är att ställa fram många olika glas – ölglas, vinglas, snapsglas och vattenglas – så att gästerna kan välja och vraka vad de vill dricka under lunchen.

sillunch

Duka upp midsommarlunchen med silltema! Du hittar passande serveringsbrickor, grytunderlägg, glasunderlägg och sillburkar i Almedahls serier Sill och Picknick, fina att matcha med Rörstrands blåblommiga Mon Amie servis. Glöm inte bort sillgaffeln! Vill du lyxa till det serverar du sillen på ett kristallfat. Ställ fram olika typer av glas och låt gästerna själva välja vad de vill dricka. Rosendahl och Iittala har fina glasserier med matchande vin-, vatten-, snaps och ölglas.

Dags för fika

Efter lunchen väntar årets kanske somrigaste fika. Servera en söt sommartårta på ett vackert tårtfat i klarglas. Muggar i pastellfärger och muggar med barnens favoritfigur Mumin i midsommarmotiv passar också finfint! Ska du ha något mer tilltugg såsom fikabröd, kakor eller jordgubbar kan du servera dem på en blommig bricka.

midsommarfika

För en riktigt somrig midsommarfika, duka med vackra pastellfärgade kaffemuggar och Mumins midsommarmugg till barnen! Sommartårtan gör sig finast på ett tårtfat i klarglas och fikabrödet på en sommarblommig bricka. För tygservetterna har Georg Jensen vackra servettringar.

Dekorationen gör festen

Glöm inte dekorationen till midsommarfesten. Den traditionella Sverigeflaggan och mysiga ljuslyktor sätter stämning på kvällen. Tänk också mycket blommigt på dukar, servetter och textilier och dekorera med massor av blommande växter och snittblommor. Använd små vaser och sprid ut blomstren lite överallt – på bordet, i köket, på toaletten, på uteplatsen. Om det är någon högtid som man förknippar med blommor så är det just under midsommar – spar inte på krutet! Njut av de vackra färgerna och sug in doften från varenda blomma. Nu är det sommar på riktigt!

midsommarfest

Dekorera med blommor till midsommarfesten! Nyplockade sommarblommor i vasen Äng från Klong och blommiga textilier ur serien Leksand. Den traditionella Sverigeflaggan och mysiga ljuslyktor och oljelampor sätter stämning på kvällen.