Pimpa din bostad inför försäljningen!

För dyrt att boka en homestyling inför försäljningen? Royaldesign.se listar de bästa stylingtipsen, som du dessutom fixar enkelt på egen hand! Med små medel kan du öka försäljningen av din bostad och få fler spekulanter på visningen.

Börja med att rensa!

Ta bort överflödiga prylar och möbler. Rummet får inte kännas övermöblerat – tänk luftigt och mycket rymd! Det betyder alltså färre och större saker framme än flera småsaker. Tänk också på att plocka bort personliga saker som fotografier, barnmatsstolen, namntavlor, tandborstar o.s.v. Spekulanterna vill ju inte känna att det är DITT, utan deras framtida hem.

1
Rummen ska kännas luftiga och rymliga, rensa därför bort onödiga och personliga prylar.

Gör en snygg entré

Du får bara en chans till ett första intryck – hallen är första intrycket av ditt hem! Finns det plats för ett litet avlastningsbord eller ett fönster med en fönsterbräda? Ställ dit en härlig bukett med snittblommor och en fin ljuslykta som sprider ett hemtrevligt sken. Om det finns möjlighet, se till att ha dold förvaring där du kan gömma undan jackor och skor. Saknas garderober kan du fästa en skena i taket och hänga upp gardiner som döljer ytterkläderna.

2
Ha gärna ett litet avlastningsbord i hallen med en vas med en bukett blommor i för ett välkomnade intryck, och en ljuslykta bredvid som sätter stämningen.

In med ljusa textilier!

Vill du att hemmet ska kännas ljust och luftigt? (ja, inför en visning vill du det!) Då väljer du ljusa textilier. En stor vit matta får t.ex. vardagsrummet att kännas ombonat men samtidigt får den ljusa färgen rummet att kännas större.

3
En stor vit matta får rummet att kännas större.

Grönt är skönt

För att skapa liv i rummen behövs absolut något organiskt i form av gröna eller blommande växter. Har du ett stort och tomt hörn kan du gärna ställa dit en hög golvväxt- Den fyller både ut, skapar en levande känsla OCH du får något på höjden – som också är en viktig del när det kommer till homestyling. Att jobba med kontraster mellan högt och lågt är ett enkelt och fiffigt knep för att skapa en intressant inredning.

4
Ferm Livings piedestaler och krukor passar perfekt när man både vill få in någon grön växt och kunna jobba med höga och låga höjder.

Böcker är en fin inredningsdetalj

När alla de privata prylarna försvinner kan det bli tomt i hyllorna och på byråerna. Då är det fint att styla med böcker och förvaringslådor. Har du inga själv brukar det finnas väldigt billiga på loppis. Lägg till en annan inredningsdetalj som en växt eller ljusstakar och vips har du ett snyggt stilleben!

5
Styla med fina förvaringslådor från House Doctor.

Slarviga hotellbäddningen

Alla drömmer väl om ett hotellsovrum? Du kan enkelt skapa ditt eget! Gör en snygg hotellbäddning, fast ändå lite slarvig för att busa till det hela – det ger ett mjukt och behagligt intryck. Vill du få sovrummet att kännas som en lugn oas? Ta in mycket textilier i lugna, jordnära färger – gärna även en matta under sängen.

6
Skapa en slarvig hotellbäddning med Himlas sängkläder i vackert linne.

Drömmen om ett eget spa

Snabbaste vägen till lyxig spakänsla i badrummet? Fina, vikta handdukar synliga på en hylla, en grön växt, en snygg tvålpump, en mjuk och skön badrumsmatta samt en liten vas med en snittblomma i. Voilá – hemmaspa!

7
Meraki har ett stort urval med badrumsartiklar som skapar den där lyxiga spa-känslan.

Spegel, spegel på väggen där

Vill du att rummet ska kännas större? Häng upp en spegel! Den reflekterar ljuset och ger även härligt djup i rummet. I små och trånga utrymmen kan det vara bra att sätta upp en eller flera speglar på väggen.

8
Speglar får rummet att kännas större och House Doctor har en mängd olika varianter som är fina att hänga bredvid varandra på väggen för en spegelvägg.

Höj taket!

Lågt i tak? Häng upp gardinerna i taket – det får takhöjden att känns högre än vad den egentligen är. Låt heller inte gardinerna hänga för så mycket av fönstren utan mer på sidan av. Då får du in maximalt med ljus och fönstren upplevs som större.

9
Himlas gardiner har en längd på 290 cm och passar därför väldigt bra att hänga högt upp på väggen i de flesta fönster. Då får man känslan av att det är högre i tak.

Lycka till med homestylingen!