Lulu Carters tips: våga sätt färg på ditt hem!

Efter en lång tids trend inom vitt – först med Shabby Chic och sedan den vit/grå trenden som råder idag – så kanske det är dags att våga sätta lite färg på hemmet? Royal Design tipsar här om härliga färgklickar att inreda ditt hem med och intervjuar Lulu Carter om hennes nya kollektion.

Gult & grönt

Det sägs att gult stärker en persons koncentration och får oss att känna glädje och lycka. Vi förknippar ju färgen med solen och därför förmedlar den också väldigt mycket värme. Våga plocka in gult i inredningen så kan du snabbt skapa en positiv och spännande effekt.

Gult är himla snyggt att kombinera med olika nyanser av grönt, som är en lugn och jordnära färg. De två gifter sig fint med varandra, och det kan möjligtvis bero på att man hittar dessa två ute i naturen – i solen och i växtligheten.

Form Stol från Normann Copenhagen. Collect 2011 Skåp från A2. Caboche Taklampa från Foscarini. Flora Spegel från SMD Design. Wagtails Moody Kuddfodral från Nadja Wedin Design. Diamond Kudde från Louise Roe. Feathers från Klippan Yllefabrik.

Blått & rött

Rött är en stark och kraftfull färg som symboliserar styrka, kärlek och passion. Precis som gult så ger den röda färgen också en härlig värme till ett rum. Vill du ha en fin kontrast till det röda varma, välj den lite kallare blå.

Blått förknippar vi med trygghet, lugn och harmoni, precis som med ett vackert stilla hav. Den blå färgen har en rogivande effekt och passar därför väldigt bra i sovrummet.

New Hampton 3-Sits Soffa från Saxo Living. Water Color Kuddfodral från Broste Copenhagen. Hortella Kuddfodral från Lidby Living. Vogue Skåp 64 från Decotique. Tessa Vas från Broste Copenhagen. Stella Ullpläd från Klippan Yllefabrik. Shibuya Bordslampa från Zero. Circus Puff från Normann Copenhagen.

Färgsätt några få detaljer

Om du inte riktigt vågar färgsätta ditt hem fullt ut är en liten färgklick på någon detalj en snygg kontrast mot det vita och grå. Placera en riktigt färgglad kudde i soffan eller välj en matta i en läcker färg som sätter karaktär på rummet.

Le Grand Air 3-Sitssoffa från Decotique. Soul of Himla Kudde från Himla. Slice Of Life Kuddfodral från Carolina Gynning. Linn Kuddfodral från Klippans Yllefabrik.

Färgstarka Lulu Carter designar egen kollektion

En person som älskar färg är den begåvade och folkkära inredaren Lulu Carter. Hon berättar att färg och form alltid varit en av hennes största passioner och nu har hennes egendesignade kollektion släppts, med kuddar och brickor. Mönstren på produkterna är fjädrar och surfbrädor samt ett marockanskt och ett persiskt inspirerat mönster.

Boarderline Kuddfodral, Feather Fanatic Kuddfodral och Marrakech Manic Kuddfodral från Lulu Carter Design.
Feather Fanatic Kuddfodral från Lulu Carter Design.
Feather Fanatic Bricka från Lulu Carter Design.

– Fjädrar är något som jag alltid har älskat och samlat mycket på och inspirationen kommer såklart från den nordamerikanska indiankulturen. Sedan älskar jag hela livsstilen kring surf. Jag tycker formen på surfbrädorna är så vacker och passar sedan så fint ihop med fjädrarna, berättar Lulu.

Marrakech Manic Kuddfodral från Lulu Carter Design.
Paisley Paranoia Bricka från Lulu Carter Design.

– Jag förknippas ofta med mycket form och  färg, både den klara och den mer jordiga färgskalan men jag älskar också det grafiskt svartvita och mer stilrena mönster. Därför tog jag fram ett marockanskt och ett persisk-inspirerat mönster i svartvitt. Det är underbart att kunna blanda olika mönster och det som är så häftigt är att allt knyts ihop – hos samerna i Lappland kan du hitta samma färger, samma symboler och mönsterspråk som hos massajfolket i Afrika eller hos människorna i Nepal.

För Lulu kommer inspiration till henne hela tiden, och hennes anteckningsböcker är fulla med idéer, som hon gärna vill visa upp i framtiden. Till hösten kommer vi att få se några av dem, på nya produkter i nya spännande mönster och färger.

– Personligen tycker jag att livet är för kort för att inte låta sig njutas av all den färgprakt som finns på vår vackra planet men min bestämda åsikt när det kommer till inredning är att det finns inget som är rätt eller fel. Det personliga hemmet är det vackraste hemmet!

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

 RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler och inredning för hela hemmet. Här hittar du årets inneprylar till säsongens uterum, perfekta presenter och massor av härlig design!