Inredningstips till badrummet

Känns badrummet kalt och tråkigt? Läge för ett snabbt lyft? Royal Design ger här några fiffiga tips på hur du får badrummet att kännas mer trivsamt och lite lyxigare!

Snygga tvålpumpar

Pryd handfatet med snygga och stilrena tvålpumpar. Ett tips här är att välja en som är täckande, så inte självaste tvålen syns. En genomskinlig är ju fin när tvålpumpen är full med tvål, men dessvärre blir den inte lika fräsch när tvålen börjar ta slut. En snygg variant i porslin gör även det allra tråkigaste handfatet lite roligare.

1rdv30
Scarpa Tvålpump från Lene Bjerre.
2rdv30
Home Spa från Löwengrip Care & Color.

Häng upp handdukarna med stil

Har du vanliga ordinära krokar på väggen till handdukarna? Byt ut den till en läcker cirkelformad hängare i mässing istället! Det blir en snygg detalj till badrummet som dessutom framhäver om du har lite snyggare handdukar.

3rdv30
Brass Handdukshängare från Ferm Living.

Ordning & reda

Ligger det småsaker i badrumsskåpen som behöver organiseras? Då har Nomess Copenhagen en produktserie som passar perfekt. Serien är nämligen genomskinlig så du lätt ser vad som ligger i förvaringslådorna. Kör en och samma stil på all förvaring så blir intrycket snyggt och enhetligt.

4rdv30
Förvaring från Nomess Copenhagen.

Tygkorgar med läderhandtag är bra och framför allt riktigt snygga att ha som tvättkorgar. De mindre korgarna utan handtag passar bra till att sortera strumpor och underkläder till alla i familjen.

5rdv30
Korgar från Ferm Living.

Färgklick på textilierna

Har du neutrala färger på väggar, golv och den fasta inredningen? Satsa då på handdukar i en härlig färg – och byt gärna efter säsong! För en lyxig hotellkänsla, vika eller rulla ett gäng handdukar och lägg dem på en hylla i badrummet – ombonat och mysigt och dessutom finns det alltid nya fräscha handdukar nära till hands!

6rdv30
Terry Handduk från Georg Jensen Damask.

Badrumsmattan behöver ju inte alltid vara en badrumsmatta – en trasmatta fungerar precis lika bra! House Doctor har mängder av fina mattor i olika färger och mönster samt i olika mått som passar både det lilla och det stora badrummet.

7rdv30
Mattor från House Doctor.

Trädetaljer ger värme

De flesta badrum är kaklade vilket är fräscht men kan dessvärre kännas lite hårt och kallt. För att mjuka upp rummet, ta in trädetaljer. Det gör intrycket mjukare och varmare. Det kan vara till exempel en pall, hylla, bänk, handdukshängare eller en toalettrullehängare.

8rdv30
Toalettrullehållare & Klädhängare från By Wirth.
9rdv30
DOT S Krok från LindDNA.

Ta in något organiskt

Glöm inte att ta in något organiskt – det ger liv till badrummet. Har du fönster med fönsterbräda? In med en grön krukväxt! Saknar du fönster? Knipsa av en kvist från en Garderobsblomma eller en Monstera och ställ den i en liten vas på handfatet eller på någon annan avlastningsyta.

10rdv30
Badrumsartiklar från Meraki.

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler och inredning för hela hemmet. Här hittar du årets inneprylar till säsongens uterum, perfekta presenter och massor av härlig design!