Så fixar du höstmysigt hemma!

Den kyliga höstluften tränger sig allt på och det kanske för med sig att vilja skapa en förändring hemma? Royal Design ger här några tips på hur du med enkla knep skapar det höstmysigt i vardagsrummet, sovrummet och i badrummet.

Vardagsrummet

Tänk mycket textilier för att få till en mysig höstkänsla i vardagsrummet – många kuddar och plädar i soffan och fåtöljerna skapar ett varmt intryck. Om du har ljusa gardiner är det fint att byta ut dem mot ett par mörkare och ha gärna gardinlängder från golv till tak för att få in maximalt med textilier i rummet.

Små belysningspunkter kan också behövas när mörkret faller utanför fönstren, och såklart mängder med levande ljus sätter stämningen på kvällarna. Mässing är en metall som är varm och passar därför perfekt att ha till hösten.

Grå mönstrad kudde från Klippan Yllefabrik. Vinröd kudde från Bloomingville. Grå kudde från Himla. Vinröd mönstrad kudde från Klippan Yllefabrik. Gardin från Himla. Bordslampa från Watt&veke. Plädar från Skargaarden. Ljusstake/vas från Klong.

Sovrummet

Detsamma gäller även i sovrummet – ta in mer textilier! En stor och mjuk matta under sängen är ett måste om du vill få till en ombonad och höstig känsla, gärna i en värmande beige färg. Den är inte bara underbart skön att sätta sina fötter på, den skapar också ett lugn i rummet. Piffa sängen med fina kuddar och en mysig pläd vid fotändan. Ett tips här är att ha två likadana kuddar bredvid varandra och sedan en annan kudde framför, som placeras vid huvudändan för en enkel men snygg bäddning.

Tända ljuslyktor i sovrummet sätter stämningen en tidig och mörk söndagsmorgon och vid sidan om sängen väntar mysiga inomhusskor i leopard mönster – som både är funktionella och blir en läcker inredningsdetalj när de inte används.

Blåa kuddar från Lene Bjerre. Grå kudde från Bloomingville. Pläd från Klippan Yllefabrik. Inomhusskor från Flattered. Matta från Linie Design. Ljuslykta från Iittala.

Badrummet

Glöm inte bort att också ge badrummet liten kärlek av värmande höstkänsla. Ta in en mörk trasmatta i läckert mönster, mossgröna mjuka handdukar som både kan hängas på krokar men också vika de som inte används och ha synliga på hyllor eller på en bänk för att få in mer textilier.

Växtlighet ger liv till rummet och är fint att placera i en grön kruka. Tända ljuslyktor ger en mysig känsla och placera gärna tvål och lotion på handfatet i en lite mörkare förpackning för att få in några mörka detaljer i rummet som passar fint till höstinredningen.

Matta från House Doctor. Ljuslyktor från Bloomingville. Handdukar från Gant Home. Kruka från DBKD. Tvål & Lotion från Meraki.

Text: Ida Ahlström, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!