Mer plats i badrummet!

Hösten är här och en ny termin är igång. Sommarkläder ska bort, barnen har växt ur sina leksaker och förrådet svämmar över. Behovet av organisation är skriande. Känns det igen? Följ vår artikelserie där förvaringsexperten Paulina Draganja, som driver bloggen Förvaringsdrottningen, tipsar om hur du enkelt tar dig an rum för rum.

Badrummet kan vara knepigt att få plats med allt i. Hela familjens badrumssaker som man kan behöva – eller inte behöva, samlas där och ger ofta ett stökigt intryck. Så hur göra för att både få plats med allt samt skapa ordning i badrummet? Här kommer sju tips !

badrum1
Egna lådor till alla i familjen som lätt kan flyttas runt – snyggt och prydligt!

1. Mängder av flaskor i en enda röra?

Ligger det flera schampo- balsam- och andra flaskor på badkarskanten eller i duschen, eftersom varje familjemedlem har sina? Skaffa en plastlåda per familjemedlem! Lägg era artiklar i er egen låda, som var och en tar med sig när denne ska duscha eller bada. Ställ sedan tillbaka på hyllan eller i skåpet!

2. Gruppera produkter som hör ihop

Lägger du saker som hör ihop i en och samma behållare så ser det både mer enhetligt ut och blir lättare att hitta. Förslag på grupper är kropp, fötter, smink, ansikte, tänder, naglar och hår.

badrum2
Så smart! Bara ta med fotlådan när det är dags för fotfix, eller sminklådan till stora sminkspegeln, eller ansiktslådan på morgonen…

3. Maximera utrymmet i badrumsskåpet

Ställer du saker ovanpå badrumsskåpet för att hyllorna i skåpet är för låga? Kolla om du inte kan flytta på hyllorna – eller köp ett större badrumsskåp?

4. Använd tak och väggar

Räcker inte befintliga skåp och hyllor till? Kanske kan du nyttja platsen nedanför handfatet, ovanför toaletten eller dörren, eller varför inte använda själva dörren att hänga upp saker på?

badrum3
Vägghängd förvaring är fantastisk! Kan du dessutom utnyttja dött utrymme som det ovanför toaletten och ha förvaring i dörren maximerar du verkligen utrymmet!

5. Fundera igenom vad du måste förvara i badrummet

Måste medicinskåpet vara just där, eller kan det flyttas till städskåp, kök eller någon annan plats? Kan smyckena förvaras vid garderoben eller hallspegeln istället? Behöver du förvara extra handdukar i badrummet? Behöver rengöringsmedel förvaras där eller kan de bo i köket?

nagellack
Allt måste inte vara i badrummet! Nagellack ska förvaras mörkt, kanske kan de förvaras i klädkammaren ihop med matchande smycken istället?

6. Rensa bland flaskor och burkar

Finns det produkter du inte har nyttjat på något år? Schampo och krämer är färskvaror som inte håller så länge – dags att göra sig av med dem!

7. Förpackningar tar plats

Kasta onödiga ytterförpackningar till exempelvis tvål, parfymflaskor mm.

omslagsbild
Paulinas bok ”Förvara smart”. Foto: Ulf Huett/Bokförlaget Semic

Tips! Du hittar fler smarta och inspirerande badrumslösningar hos Elfa som hjälper dig att komma iordning!

Elfa logo_ECBO