Så fixar du adventsmyset!

Första advent närmar sig – då är det dags att se över adventspyntet! Vad fattas i samlingen för att skapa det där perfekta myset? Royal Design tipsar om fint pynt som passar att ta fram i väntan på julen.

Ljusslingor

När mörkret faller lägger man snabbt märke till om ett rum har tillräckligt med belysning eller inte. En ljusslinga är både ett mysigt och praktiskt sätt att få in ljus i rummet. Ett tips här är att lägga den i en glasburk och sedan placera den på en byrå eller i bokhyllan. Ljusslingan ger ifrån sig ett mjukt och behagligt sken som sätter stämningen i ett rum under en mörk och ruggig kväll.

Ljusslinga från House Doctor

Espressokoppar med flera användningsområden

De här espressokopparna med siffrorna 1 till 4 fungerar alldeles utmärkt att ha som adventsljusstakar. Fyll dem med småstenar så kronljusen får fäste och toppa sedan med lite mossa – voilà! Nu har du en kreativ och stilren ljusstake.

Muggarna passar också fint att ha som ljuslyktor och självklart glöggmuggar när det vankas glöggmys. En pryl med flera användningsområden helt enkelt.

Espressokopp från Design Letters

Förvaring av nötter

Valnötter och hasselnötter är inte bara goda att äta – de är också fina att ha som dekoration i skålar på soffbordet eller på skänken i köket. Pynta tillsammans med lite bark, någon kvist och några kronljus för att skapa ett vackert stilleben à la advent.

Skål och ljusstakar från By Lassen

Adventsljusstakar

Vanligast är att vi placerar adventsljusstakarna som går på el i fönstren. Det är absolut ett väldigt fint alternativ då denna också syns utifrån. Men kom ihåg att dessa också fungerar lika bra att placera någon annanstans i rummet – som på ett sideboard. Kanske köra på en julstjärna i fönstret och sedan en adventsljusstake på sideboardet i år?

Adventsljusstake från Watt & Weke
Adventsljusstake från Smak Design

Glöggmys

Det är inte mycket som slår detta så här års – en tänd brasa, uppkrupen i soffan med en varm kopp glögg tillsammans med lite nötter. Det är fina ögonblick! De här små glögglasen omfamnas av filt för att skydda händerna från glasen.

Glögglas från Ernst Kirchsteigers

Pynta ljusstaken själv

I den här runda ljusstaken finns det plats för att dekorera precis som man själv vill. Var kreativ och använd olika pynt under årets gång, så blir det som en ny ljusstake att ställa fram till advent.

Några dekorativa saker att pynta med kan vara: mossa, kottar, grenar, granris, lingonris, torkade apelsinskivor, kanelstänger, julkulor, stjärnor och nötter. Låt fantasin flöda!

Ljusstake från House Doctor

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!