Elegant, extravagant nyårsbukett!

Vi närmar oss nyårsafton och blickar fram emot 2017. Ring in det nya året med en vacker och extravagant bukett att njuta av i hemmet – eller att ge bort som gåva.

nye_0

Vi blickar framåt med längtan efter ljuset när vi binder samman vår nyårsbukett. Det skira i blommor som tulpan, ranunkel, iris, stjärnflocka, prärieklocka och green bell samsas här med marton och eucalyptus för att ändå behålla känslan av vinter.

nye_1

Här används klassisk spiralbindning av buketten. Värt att tänka på är att vissa blommor som Papegojtulpanen, blir fin när den hänger ned över vasens kant. Spara med andra ord några sådana till bukettens sidor, liksom lite grönt att rama in blommorna med. Här har vi använt vasen Old English av floristen Claus Dalby för danska Holmegaard. Genom sin utformning ger vasen fint stöd till bindningen, samtidigt som blommorna faller fint i den.

nye_2

Mot 2017 med denna bukett som kombinerar längtan efter den första grönskan i naturen med ett krispigt vintrigt uttryck.

nye_3

Det är alltid tacksamt att kombinera blommor med olika uttryck. Ett exempel i denna bukett är den skira och ömtåliga ranunkeln med alla sina kronblad tillsammans med den vassa och robusta martonen.

nye_5

Gott nytt år!

Text och foto: Weronica Fremenius, Living by W