Ut med julen, in med vintern – behåll myskänslan hemma

När julpyntet är undanplockat och julbelysningen försvunnit kan det lätt kännas tomt och omysigt hemma. Royaldesign.se tipsar om hur du snabbt förvandlar julmyset till vintermys på nolltid! 

1
Golvlampa från Flos.

Ersätt julbelysningen

Visst är det skönt att ”slänga ut julen” men det stora nackdelen brukar vara att vi saknar belysningen! Julbelysningen ger ett så mysigt ljus och när den försvinner kan det kännas riktigt dystert. Men det är ju enkelt löst! På de platser där du hade julbelysning placerar du annan vanlig belysning, t.ex. en hängande fönsterlampa eller bordslampa i fönstret istället för adventsstjärnan och adventsljusstaken. Ställ en golvlampa och häng en ljusslinga med bollar i fönstret där du hade julgranen.

2
Ljusslinga från IrisLights. Här hittar du fler belysningstips.

Mysiga och värmande textilier

3
Pläd från Elvang

Nytt år till trots – det är ju trots allt ändå fortfarande vinter och kallt ute. Därför är det väldigt mysigt med mjuka och värmande plädar och fårskinnsfällar att ha i soffan, fåtöljen eller i sängen. Ett annat tips för att skapa en ännu varmare och mer ombonad känsla i rummen är att hänga upp ett par mörka gardiner, och då gärna långa gardinlängder från golv till tak, för att få in maximalt med textilier.

4
Gardiner från Himla. Här hittar du fler textiltips.

Trädetaljer

5
Träfigur från Kay Bojesen

Trä gör oftast ett rum riktigt varmt och ombonat. Kika runt i dina rum och se efter hur det står till med detaljer i trä. Har du inga, eller bara några få, kan det vara fint att ta in några fler trädetaljer som ger värme och är en fin kontrast mot det vita, gråa och svarta som vi oftast har på våra möbler och väggar idag. Men kom ihåg att försöka att hålla dig till max två olika träslag för att skapa ett lugnt intryck.

6
Hylla från By Wirth. Här hittar du fler trädetaljer.

Istället för julgran & julblomma

7
Kruka från Garden Glory

Växter, växter, växter! De ger liv till ett rum och efter alla härliga julstjärnor, hyacinter och amaryllisar kan det även på blomfronten kännas riktigt tomt när de plockas bort. Återigen – bara ersätt dem med andra läckra blommor och växter så inte fönster, bord och bänkar står tomma. Där julgranen stod kan du till exempel placera en eller två golvväxter för att fylla ut den ytan med växtlighet. På så sätt bevaras den mysiga och varma känslan även efter julen!

8
Krukor från By Lassen. Här hittar du fler tips om att inreda med växter.

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!