Årets möbel – ett växthus

Under Stockholm Design Week sker det en hel del prisutdelningar; en av dem är Årets Rum 2017 där man korar Årets arkitektur, Årets möbel, Årets Hemmapryl och Årets designer.

För fjärde året i rad arrangerad galan Årets Rum av It Is Media, förlaget som ger ut de fyra tidningarna Tidskiften RUM, Nya Rum, Rum Design och Rum Bostad. – Med utmärkelserna vill vi hylla formgivare och arkitekter i enlighet med vår strävan att ge denna fantastiska bransch ytterligare en dimension, säger Jacop Merlini, VD på It Is Media.

Årets tema var ”Den goda idén” och vinnare av Årets Rum 2017 är:

Årets möbel

Växthuset Greenhouse av Atleter 2+ för Design House Stockholmgreenhouse Greenhouse är ett växthus för inomhusbruk. Växthuset är litet nog att ha inne men samtidigt stort nog att rymma en mindre liten trädgård – ett rum i rummet för naturen.

Årets hemmapryl

Kollektionen Dancing Dune – AEO/Lidköpings porslinsfabrik

aeoFormgivaren Anna Elzer Oscarson har formgivit denna serie med vaser och fat, i samarbete med Lidköpings Porslinsfabrik. Hela kollektionen är i keramik och är glaserade för hand.

Årets designer

Chris Martin och Magnus Elebäck – Massproductions

tio Massproductions är ett Stockholmsbaserat möbelföretag, som formger högkvalitativa möbler i en modernistisk anda. Filosofin bakom Massproductions är att utnyttja fördelar, värderingar och kvalitet i en volymproduktion.

Årets arkitektur

sthlmnyc

STHLMNYC är en kunskapsplattform och ett samarbete mellan svenska och amerikanska arkitekter som tillsammans tittar på möjligheter och utmaningar för stadsutvecklingsområdena East Harlem i New York och Farsta i Stockholm.