Det bästa från möbelmässan Furniture & Light Fair 2017

Knappt hade Formex hunnit stänga igen förrän det var dags för nästa stora inspirationsmässa – den stora möbel- och belysningsmässan i Stockholm, Furniture & Light Fair. Royaldesign.se var på plats för att spana in trender och fina nyheter.

A2 – motsatser

Vi gillade A2’s monter skarpt! Det smålandsbaserade designföretaget hade arbetat mycket med motsatdförhållanden: ljust mot mörkt, kantigt mot runt och varmt mot kallt. Ljust träslag är en stor trend som vi kommer att få se mycket av under året och hos A2 dominerade detta; vi hittade vitoljad ek både på detaljer och möbler. Det ger en värmande kontrast mot allt det svarta och vita, samt även mot den vita marmorn som lätt kan kännas kall.

1
Fina träslag i A2’s monter.

Gubi – sammet och plast

Det omåttligt populära materialet sammet hittade vi på många av möblerna i Gubis monter, och den populära stolen Beetle i just sammet har fått sällskap. Stolen har nämligen kommit i en ny tappning, som visades upp under Furniture & Light Fair, i ett annat mer lättskött material – plast. Stolens vackra och mjuka former är fortfarande desamma. Andra trender som vi kunde se hos Gubi var både pastellfärger och brända toner, mässing och glas.

2
Gubi bjöd på härliga roströda toner.

Pholc – Årets lampa

Dagen innan Furniture & Light Fair började gick ELLE Decoration Swedish Design Awards av stapeln och där utsågs den vackra armaturen ”Mobil” från Pholc till Årets lampa. Vi förstår varför! Den är otroligt proper, men det som framför allt är så speciellt med den är att den är stor och maffig men ändå nätt och minimalistisk på samma gång. En riktigt stilsäker armatur som platsar i lika bra i det klassiska eller moderna hemmet som i retrohemmet. Armaturen Blend visades även upp i en ny trendig färg – grönt.

3
Fina lampor från Pholc, inte minst Mobil som utsetts till Årets lampa.

Karl Andersson & Söner – naturmaterial

Naturmaterial stod i stort fokus förra året och det är en trend som följer med in i 2017. Vi tänker mer medvetet kring möblernas och inredningens material och dess kvalité. Det är material som trä i alla dess former, både obehandlat och behandlat mot det ljusa och det mörka. Sjögräs, rotting och läder är andra material vi ser mycket av, och att naturmaterial är så uppskattat beror nog på att det är ofta är mer hållbart och blir bara finare med åren.

4
Naturmaterial hos Karl Andersson & Söner.

Foscarini – glasskärmar

Soffbord i glas är väldigt trendigt just nu, men vi hittar även glaset på flera andra inredningsdetaljer. Hos Foscarini kunde vi till exempel se många fina armaturer med glasskärmar i olika färger och utformanden, och beroende på färgen på glaset så får armaturen ett helt annat uttryck, än med den traditionella vita skärmen. Armaturen blir blickfånget i rummet när glaset är färgat då den sticker ut från den övriga inredningen och där den ger ifrån sig ett speciellt ljus som ger en läcker och lekfull detalj till rummet.

5
De fina glasskärmarna kan förgylla vilket rum som helst!

SMD Design – utemöbler

Möbelmässan fick oss verkligen att börja längta efter utesäsongen med alla fina utemöbler! En blandad kompott av färger till trots, men vitt var ändå den färg som dominerade bland utemöblerna. Men det var också mycket i svart och grått, och hos SMD Design fanns det även en stol i plåt i en bränd röd ton, en färg som är helrätt att inreda uteplatsen med i år.

6
SMD Design bjöd på utemöbler i andra färger än vitt – snyggt!

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!