5 smarta tips till hemmakontoret

Att arbeta hemifrån blir allt vanligare och det kan vara både effektivt och avslappnande. Men även den som ”bara” behöver en plats för pärmar och papper kan ju behöva lite hjälp på traven. RoyalDesign.se tipsar här om fem bra saker att tänka på när hemmakontoret ska inredas.

Stilren arbetsplats

En enkel och stilren arbetsplats kan med fördel gärna få stå framme i ett rum där den syns, till exempel i hallen eller i vardagsrummet. Det är även praktiskt att göra på detta vis om rummen inte räcker till hemma till ett kontorsrum. Välj till en passande lådhurts för dold förvaring till papper och annat som man gärna vill dölja och placera förvaringslådor och pennhållare på skrivbordet för att hålla ordning på småsakerna. Ett annat tips är att välja en snygg och nätt stol till skrivbordet för ett mer stilrent intryck.

1
Skrivbord från Voice

Bra arbetsbelysning

En väldigt viktig detalj till hemmakontoret är förstås arbetsbelysningen! Här får skrivbordslampan gärna vara riktbar för att enkelt kunna justera vart ljuset ska riktas. Sedan är det bra om lampskärmen täcker själva ljuskällan på sidorna så man inte blir bländad och det minskar även risken att ljuset från armaturen reflekteras i dataskärmen.

2
Skrivbordlampa från Northern Lighting

Samla idéer och inspiration

Har du många idéer som behövs skrivas ned på lappar eller är du en person som arbetar bättre när du har inspiration framför dig – då är en anslagstavla ett måste att sätta upp på väggen intill skrivbordet. Här kan man välja mellan skrivtavlor i glas, anslagstavlor i kork eller som denna på bilden – ett nät som är tillverkat i stål med ett fack nedtill för tidningar och brev, och andra småsaker hängs upp med en klämma i själva nätet. Snyggt och smart!

3
Anslagstavla från House Doctor

Bygg din egen väggförvaring

Om du inte hittar någon vägghylla eller bokhylla i rätt mått till hemmakontoret är detta hyllsystem med byggbara sektioner ett perfekt alternativ att välja. Här bestämmer du själv hur bred och hög varje sektion ska vara samt hur många, för att passa in så bra som möjligt till rummet och den övriga inredningen.

4
Hyllsystem från Cell

Tidningshållare

En snygg tidningshållare är både praktisk och en läcker detalj till hemmakontoret. Här finns det en uppsjö av olika varianter att välja på, ståendes på golvet eller vägghängda. Just vägghängda passar perfekt om du har en tom vägg över i rummet – det blir då som en tavla när tidningarna placeras på den.

5
Tidningshållare från Karl Andersson & Söner

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!