Så maxar du din bostadsförsäljning

Det är mycket att tänka på när man ska sälja sin bostad, inte minst hur man kan  optimera sin försäljning. Här är sex enkla men effektiva tips från Svensk Adressändring som hjälper dig inför visningen och försäljningen av din bostad.

styling

1. Homestyling – anställa eller göra själv?

Hur visar jag upp min bostad på bästa sätt? Det är väl alla bostadssäljares eviga fråga. Och ska jag fixa allt själv eller borde jag anlita någon som kan hjälpa mig att styla bostaden?

Om du känner dig osäker eller inte hinner finns det otaliga företag idag som jobbar med just homestyling. Det behöver inte bli dyrt alls, många erbjuder ”mini-stylingar” som bara piffar till lite inför visningen. Men du kan också med ganska enkla medel styla din bostad inför en fotografering och visning på egen hand. Några enkla tips:

  • Börja med en grundläggande storstädning och utrensning – att hemmet känns rent och fräscht är A och O! Plocka undan så mycket som möjligt (mer än du tror!) så att bostaden ger ett så luftigt och öppet intryck som möjligt; småsaker och plotter ger lätt ett överbelamrat intryck.
  • Arbeta sedan med detaljer, som nya kuddar till soffan, nya handdukar, en fin vas med vackra snittblommor och en snygg pumptvål i badrummet. Sådana småsaker ger liv i boendet.
  • Glöm inte färgsättningen! Arbeta med en basfärg, t.ex den du har på väggen, och en eller ett par accentfärger. Ljusa färgval får ditt hem att upplevas större.städa

2. Hur många rum har du – egentligen?

Har din bostad stora rum? Det kan ju kännas luftigt och härligt men kanske inte alltid helt optimalt planerat. Fundera på om det finns någon del av rummen som kan delas av med en enkel vägg eller rumsavskiljare, till exempel en skärmvägg. Skapar du mer yta och kanske rentav ett extra rum kan det öka värdet på din bostad.

3. Bort med det personliga

När bostaden ska fotograferas och sedan visas – ta bort alla personliga saker såsom familjefoton, tandborstar, lappar på kylen och liknande.  De som kommer på visning vill kunna se sig själva och sin framtid i bostaden, något som kan bli svårare om dina personliga tillhörigheter står framme.

rensa

4. Grönt är skönt!

Har du en trädgård eller balkong? Ta då med den i stylingen och fundera på hur du kan göra den mer inbjudande. Det behöver inte nödvändigtvis kosta massa pengar, utan tänk efter vad det var som fick dig att falla för trädgården eller balkongen när du köpte bostaden – kan du återskapa det? Kom ihåg att man kommer långt med några plädar och kuddar, lite blommor och några ljuslyktor på det!

Ingen trädgård eller balkong? Tänk inomhusväxter istället! Gröna fräscha växter och blommor i hemmet tillför en färgklick men utstrålar också väldigt mycket värme och liv.

balkong

5. Ta hjälp av grannarna

Bor du i ett flerfamiljshus, meddela dina grannar inför din visning, så kan ni alla hjälpas åt att hålla det extra städat och fint i trapphuset eller på innergården. En win-win för alla: för dig som förhoppningsvis maxar din försäljning och för dina grannar som ökar chanserna att få nya grannar som bryr sig om att hålla det rent och fräscht. Dessutom hinner de tipsa vänner och bekanta om att en bostad är till salu i just deras kvarter eller trappuppgång.

6. En sista detalj

Något som inte får glömmas i hela denna fix- och trixprocess är att när du väl flyttar – glöm inte att eftersända din post. Det vore ju tråkigt att lägga ner all denna tid på en bra försäljning för att sedan skapa ett dåligt förhållande med de nya ägarna då din gamla post fortsätter dimpa ned i deras brevlåda. Dessutom kan du ju missa viktig post!

posten